Tiedät luultavasti monenlaisia leipiä, mutta lyömme vetoa, että et ole koskaan kuullut apinaleivästä. Puolet leipää, puolikas pizza on seuraava kulinaarinen projektisi. Mutta se ei tarkoita, että tarvitset vuoren ainesosia ja paljon keittiökilometrejä. Ei, sinun tarvitsee vain seurata tämän reseptin ohjeita, eikä sinulla ole mitään menetettävää.
Bi radi poskusili nekaj novega? Kaj pravite na opičji kruh? Ne, iz vas ne brijemo norca. Opičji kruh dejansko obstaja, in ko boste spoznali, za kaj gre, se boste v resepti oz. jed nemudoma zaljubili. Potrebujete le testo za pico, mocarelo in salamo.
LUE LISÄÄ: Recept: pomfrit iz polente s panceto
Recept za opičji kruh:
Sestavine za opičji kruh:
- testo za pico
- mocarela (ali kateri drugi sir)
- šunka (ali katera druga vrsta salame)
- zeliščno olje
- sir (za strganje)
- smetana (valinnainen)
Postope priprave opičjega kruha:
Na približno štiricentimetrske kvadratke iz testa položite koščke salame in sira ter zaprite (lahko naredite kroglico ali pa tudi ne). Pomočite jih v zeliščno olje in polagajte v pekač. Ko prekrijete dno, potresite s sirom ali premažite s kislo smetano. Na kroglice naložite še eno vrsto (med peko te narastejo, zato ne pretiravajte s količino). Pekač nato prestavite v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija, in pecite 15 minut. Ko je kruh pečen, ga pustite stati 10 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa ga obrnite in postrezite (lahko skupaj z omakami). Pa dober tek!
Lahko pa se priprave opičjega kruha lotite kot gospodična s posnetka: