fbpx

Resepti: yksinkertainen hasselpähkinästruudeli

Recept za preprost lešnikov štrudelj.

Kotitekoisen hasselpähkinästruudelin aika! Kuka tahansa voi tehdä sen tällä yksinkertaisella reseptillä! Kokeile, et tule katumaan!

Štrudelj oz. zavitek, kot mu tudi pravimo, velja za bolj priljubljeno domačo sladico, ki jo imajo radi tako mladi kot stari. Pravijo, da mora znati vsaka dobra gospodinja pripraviti dober jabolčni zavitek, mi pa pravimo, da to velja za lešnikov štrudelj z jabolkom. Zakaj? Ker je okusen, sočen in precej lažji za pripravo.

LUE LISÄÄ: Resepti: suklaamuffinssi Nutellalla

Preprost lešnikov štrudelj lahko obogatite tudi z rozinami.
Preprost lešnikov štrudelj lahko obogatite tudi z rozinami.

Lešnikov štrudelj bo še posebno teknil, če ga boste postregli v družbi stepene smetane.

Recept za preprost lešnikov štrudelj:

Sestavine za lešnikov štrudelj:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 120 g lešnikov
  • 100 ml marelične marmelade
  • 1 omena
  • 30 g voita
  • 3 ruokalusikallista ruskeaa sokeria
  • 100 ml makeaa kermaa
  • 1 žlička rumove arome (po želji)
  • tomusokeri

Postopek priprave lešnikovega štrudlja:
Najprej zmeljemo lešnike, ki jim dodamo sladkor, stopljeno maslo, smetano (dve žlički prihranimo za pozneje) in rumovo aromo. Nato razvaljamo listnato testo ter ga premažemo z marmelado. Nanj razmažemo še lešnikovo zmes. Daljša konca testa prepognemo do sredine, kar ponovimo še dvakrat. Testo prestavimo v pravokoten pekač za kolače, obložen s peki papirjem. Nato jabolko razrežemo na četrtine, jih očistimo, četrtine razrežemo na tri krhlje, te pokapamo z malo smetane in končno razporedimo po vrhu zavitka. Na 200 stopinjah Celzija štrudelj pečemo eno uro. Predno ga razrežemo, pustimo, da se povsem ohladi in po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Pa veselo sladkanje!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.