Mikset tekisi tänä vuonna karnevaalimunkkeja suositulla hasselpähkinälevitteellä, Nutellalla? Epäilemättä ne ovat erittäin herkullisia. Lue alta kuinka valmistat karnevaalimunkkeja Nutellalla.
So se na vašem jedilniku že kdaj znašli karnevaalimunkkeja Nutellalla? Ne? Potem je skrajni čas, da jih letos poskusite.
Ainesosat
- 1 dl maitoa
- 600 g valkoista vehnäjauhoa
- 2 ruokalusikallista valkoista sokeria
- 2 ruokalusikallista voita
- 1 muna
- 3 ruokalusikallista hiivaa
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- auringonkukkaöljy
- tomusokeri
- Nutella
Valmistautuminen
V posodi zmešate zmehčano maslo, sladkor in mlačno mleko, mešanici pa dodate 300 gramov moke. Preostalo moko daste v drugo posodo in ji primešate kvas. Nato oboje zmešate skušaj ter dodate še vaniljev ekstrakt in jajce. Prilijete 1 deciliter mlačne vode in dobro pregnetete, da dobite gladko testo. Preden ga pustite na toplem vzhajati dve uri, ga premažete še s kapljico olja. Po pretečenem času ga pregnetete in pustite vzhajati še eno uro. Po 60 minutah ga razvaljate na en centimeter in iz testa izrežete deset krogov, ki jih pustite vzhajati eno uro. Potem olje segrejete na 180 stopinj Celzija in v njem (v fritezi) ocvrete krofe. Na vsaki strani jih pečete nekje 2 minuti. Ko se ohladijo, s pomočjo brizgalke vanje vbrizgate še Nutello. Sledi le še posip s sladkorjem v prahu in krofi so pripravljeni. Pa dober tek!