Parsakeitto on vielä parempi kermaisena ja valkoisesta parsasta valmistettuna. Katsotaanpa yksinkertainen resepti valkoisesta parsasta valmistettuun kermaiseen parsakeittoon ja ilahdutetaan sillä kevätvieraamme.
Razvajajmo se s klasično pomladansko zelenjavno juho, ki je z dodatkom sladke smetane in dišečega drobnjaka še slajša. Tokrat bomo za spremembo posegli po belih špargljih in iz njih pripravili dišečo kremno juho.
Recept za špargljevo kremno juho:
Ainesosat:
- 400 g belih špargljev
- 20 g voita
- 1 sipuli
- 50 ml belega vina
- 800 ml kasvislientä
- 100 ml makeaa kermaa
- 50 ml maitoa
- suola
- pippuri
- muskottipähkinä
- pest svežega drobnjaka
Valmistusohjeet:
Očiščenim špargljem odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarčke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo čebulo, kolobarčke in špargljeve glave. Odstranimo špargljeve glave in zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Kuhamo približno deset minut, nato dodamo še sladko smetano in mleko. Kuhamo še deset minut. Juho začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom ter zmeljemo s paličnim mešalnikom. Postrežemo s popečenimi špargljevimi glavami in nasekljanim svežim drobnjakom.