fbpx

Recept: Špargljeva kremna juha

Špargljeva juha bo še boljša v kremasti različici in pripravljena iz belih špargljev. Preverimo preprost recept za špargljevo kremno juho iz belih špargljev in z njo navdušimo tudi svoje spomladanske obiske.

Razvajajmo se s klasično pomladansko zelenjavno juho, ki je z dodatkom sladke smetane in dišečega drobnjaka še slajša. Tokrat bomo za spremembo posegli po belih špargljih in iz njih pripravili dišečo kremno juho.

Recept za špargljevo kremno juho:

Sestavine:

  • 400 g belih špargljev
  • 20 g masla
  • 1 čebula
  • 50 ml belega vina
  • 800 ml zelenjavne juhe
  • 100 ml sladke smetane
  • 50 ml mleka
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • pest svežega drobnjaka

Navodila za pripravo:

Očiščenim špargljem odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarčke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo čebulo, kolobarčke in špargljeve glave. Odstranimo špargljeve glave in zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Kuhamo približno deset minut, nato dodamo še sladko smetano in mleko. Kuhamo še deset minut. Juho začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom ter zmeljemo s paličnim mešalnikom. Postrežemo s popečenimi špargljevimi glavami in nasekljanim svežim drobnjakom.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.