Tämä on äärimmäinen lehtitaikina-omenacrostata, yksinkertainen mutta syntisen hyvä jälkiruoka, joka saa sinut koukkuun.
Te zanima, kako se pripravi najboljša jabolčna krostata, sladica, ki izvira iz italijanske kuhinje? Potem beri dalje, zate imamo namreč recept. Tradicionalno se pripravlja s krhkim testom, a svoj čar dobi prav z listnatnim testom, saj ji ta doda tisto “nekaj več”, svežino in lahkotnost, ki očara še tako zahtevne sladokusce.
RECEPT: TO JE NAJBOLJŠA JABOLČNA KROSTATA, PRIPRAVLJENA Z LISTNATIM TESTOM
Ainesosat
- 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
- 4 ali 5 olupljenih in na krhlje narezanih jabolk
Za prvi preliv
- 4 dl kermaa
- 2 dl kisle smetane
- 2 munaa
- 1 vaniljasokeria
- ripaus kanelia
- 6 ruokalusikallista sokeria
Za drugi preliv
- 6 žlic marelične marmelade
- 1 dl vettä
Valmistautuminen
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Testo položimo na pekač. Zavihamo robove. Prebodemo nekajkrat z vilico in pečemo približno 5 minut. Testo vzamemo iz pečice in po njem razporedimo krhlje jabolk, prelijemo s prvim prelivom ter vrnemo v pečico. Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah Celzija. Medtem segrejemo marmelado in vodo ter še vroče prelijemo po pečenem pecivu. Pečemo dodatnih 5–10 minut. Sladica je odlična topla ali hladna. Dober tek!