fbpx

Ympäri vuoden: enimmäkseen vegaaninen keittokirja Kärntenin maatilalta

Vse leto

Kulinaarisen Uglašena kuhinja -blogin kirjoittaja Zulejka Javeršek on koonnut inspiroivaan keittokirjaan Vse leto enimmäkseen vegaanisia reseptejä, jotka on luotu Kärntenin maatilan idyllisessä ympäristössä. All Year Cookbook on täydellinen lahja, ja sitä arvostavat erityisesti kaikki ne, jotka haluavat pysyä uskollisina paikalliselle ja vuodenajalle kulinaarisissa harrastuksissaan ja samalla yrittää sisällyttää ruokaan mahdollisimman paljon kasviperäistä ruokaa. heidän ruokavalionsa.

Perustiedot
Brändi
Malli
Uglašena kuhinja
Hinta
24,95 €
Myymälä

Zulejka Javeršek, avtorica bloga Uglašena kuhinja, on sisällä pretežno veganski kuharski knjigi Vse leto zbrala svoje recepte, ki so nastajali v idiličnem okolju kmetije na Koroškem. Vsi recepti temeljijo na samooskrbi domačega vrta in na živilih rastlinskega izvora, navdihuje pa jih slovenska kulinarična tradicija.

Paradižnikova solata
Paradižnikova solata

Za vse, ki bi radi ostali zvesti lokalnemu, hkrati pa bi v svojo prehrano želeli uvrstiti več hrane rastlinskega izvora, bo knjiga Vse leto nepogrešljiva opora pri snovanju jedilnikov. Recepti so sezonski, razvrščeni po letnih časih – od pomladne koprivne pite od poletnih bučk, jesenskega makovega jabolčnega kolača ali zimskega pirinega narastka; po Zulejkini knjigi bomo kuhali, ob veznih besedilih pa uživali.

Bučni kolač
Bučni kolač

LUE LISÄÄ: Suosittelen lämpimästi: paras slovenialainen keittokirja?

O avtorici

Zulejka se je rodila v Kopru, potem pa so jo odpeljali na hribček blizu Umaga, kjer se je najraje igrala s punčkami, pomagala mami pri mešenju kruha in hotela, da ji še enkrat preberejo Povodnega moža. Malo jo hodila v hrvaško šolo, kjer se je naučila brati in pisati, potem pa v slovensko, kjer je namesto križank reševala delovni zvezek za slovenščino. Po meglenem adolescentnem obdobju, preživetem na piranski gimnaziji, se je vpisala na sanjski študij primerjalne književnosti in sociologije kulture v Ljubljani, kjer je srečala veliko sorodnih duš, na treningu aikida pa še več, med njimi tisto odločilno, ki je zdaj njen zaročenec Tadej. Ko sta pretehtala pluse in minuse življenja v Ljubljani ali na Koroškem, sta se odločila za slednjo, kjer živita zdaj, da lahko svoji hčerki postavita na travo in sneg, s pomočjo razširjene družine na kmetiji Zvonik pa pridelujeta hrano za ljudi. Kadar ne brklja po kuhinji, trenira aikido, gleda risanke, bere slikanice in včasih celo knjige.

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
www.kulkul.si
www.uglasena-kuhinja.com

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.