Qui n'aime pas une très bonne pizza ? Cette fois, Bosch vous recommande une délicieuse Capricciosa, qui ne laissera pas non plus vos invités indifférents.
Ingrédients
Testo za pico:
• 500 g navadne moke
• 1 zavitek suhega kvasa
• 1 čajna žlička sladkorja
• 1 ščepec soli
• 40 ml olja
• 250-300 g tople vode
Remplissage:
• olupljeni paradižniki
• sel
• mozzarella
• šunka
• gobe
• origano
• črne olive
• olje
Préparation
1. Kvas in toplo vodo umešajte v posodi za mešanje. Dodajte ostale sestavine in gnetite, da dobite gladko testo.
2. Posodo za mešanje pokrijte s pokrovom in pustite stati na toplem mestu, dokler testo ne naraste (približno 45 minut). Na hitro ponovno zgnetite testo.
3. Testo oblikujte v kepo in pustite vzhajati 1 uro pod vlažno krpo na namaščenem papirju za peko. Testo razvaljajte neposredno na papir za peko (z malo olja) in ga nato prekrijte z olu-pljenimi paradižniki.
4. Na testo posujte malo soli, šunko zrežite na tanke trakove in jo porazdelite po pici skupaj z gobami, olivami, mozzarello in origanom. Po pici pokapajte malo olja in pecite 15-20 minut pri 180°C.
Kamnita (keramična) plošča
Idealna za kruh, pico in globoko zamrznjeno pecivo. Rezultat: jedi kot iz krušne peči! Priložen ji je tudi lesen loparček, velika pa je 37,5×33 centimetrov.