fbpx

Si vous n'êtes toujours pas convaincu que tout arrive pour une raison, lisez ceci !

Vse se zgodi z razlogom, a razloge morate prepoznati!

Študirala sem, da postanem pisateljica, zato sem bila bolj ali manj vzgojena, da se izogibam klišejem. Toda kljub neumornim prizadevanjem mojih profesorjev, da bi mi to doktrino vgravirali v možgane, se še vedno ne morem otresti misli, da se v resnici VSE ZGODI Z RAZLOGOM.

Resnici na ljubo, menim, da sem trden vernik v to izjavo, tudi zagovornik.

Toda opazila sem, da sem bila vsakič, ko sem ta kredo uporabila kot sredstvo za pomiritev svojih prijateljev, ki so se znašli v nič kaj prijetnih situacijah, soočena z: “To moraš reči, ker si moja prijateljica”. Ali še huje: “V to me ne boš prepričala, ker je vsak odgovoren za svojo usodo.”

No, oprostite mojemu “ne tako zelo subtinemu” zavijanju z očmi ob vseh vas, ki se tako obupno trudite izklesati vašo prihodnost, in dovolite realistu v meni, da poči vaš mehurček, ko vam pove, da svoje prihodnostni ne morete načrtovati.

O tem sem sicer že večkrat razmišljala in razpravljala: celotna ideja, da ti bo življenje metalo žogice. In verjemite mi, nisem športnik, da bi se jim spretno izogibala! Vendar pa se počutim dovolj samozavestno, ko rečem, da sem se naučila umetnosti premagovanja neprijetnosti, ki mi jih nameče življenje, meni, z malo atletskimi sposobnostmi. In če se sprašujete, kaj je moja skrivnost, je ta to, da vem, da se vse zgodi z razlogom.

Ne, s tem ne želim reči, da če se mi zgodi kaj slabega, samo skomignem z rameni in rečem: “Eh, vse se zgodi z razlogom, a ne?” Menim, da ljudje, ki to uporabljajo na tak način, vidijo to kot neke vrste izgovor.

Ne, “vse se zgodi z razlogom,” ne rečem do trenutka, ko sem sposobna razmisliti o preteklih dogodkih v svojem življenju in ko lahko resnično razumem, zakaj so se nekatere stvari zgodile tako, kot so se. Tega ne rečem do trenutka, dokler ne razumem, kaj je resnični razlog!

Svoje prihodnostni ne morete načrtovati.
Svoje prihodnostni ne morete načrtovati.

Torej vsi, ki ne verjamejo temu klišeju, zakaj bi? Če ne razumete, zakaj vas je življenje pripeljaljo tja, kjer ste, če še niste ugotovili, kje tiči razlog …

Za primer vzemite mene. Pred nekaj več kot letom dni sem se znašla v položaju, ki ga nikomur ne privoščim. Bila sem jezna, zmedena in priznam, malo prestrašena. Nekaj, kar je bilo popolnoma izven mojega nadzora, mi bo zdaj preoblikovalo življenje. Po nekaj vročih pogovorih, prepirih in prenagljenih odločitvah, sem lahko videla razlog za to, kar se dogaja v mojem življenju.

Jezna sem bila na življenje, ker mi je izjalovilo vse moje načrte, ker takrat res nisem videla koristi od tega, kar se bo zgodilo. Leto dni kasneje, se je to izkazalo za najboljše, kar se je lahko zgodilo ne samo meni, ampak celotni družini. Situacija, ki je sprva razdirala mojo družino, je zdaj vse skupaj še bolj zbližala!

Všeč mi je tisti citat, ki ga ljudje nenehno napačno pripisujejo Marilyn Monroe: “Včasih dobre stvari razpadejo, da lahko boljše stvari padejo skupaj.” Prekleto, a sem ravnokar navrgla še en kliše?

Kakorkoli, res je!

Ne bom lagala, lahko traja kar nekaj časa, da najdemo “razloge”. Toda ko pridemo do te točke, se nekatere situacije, težave in življenjske stiske pokažejo v veliko svetlejši luči.

In iz mojih preteklih izkušenj razumem, da je to v tem trenutku težko opaziti. A morda ima vsak razhod, vsak napačen korak, ki se vam je zgodil ali pa se vam dogaja v življenju, svoj razlog — DA VAS PRIPELJE DO NEČESA BOLJŠEGA!

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.