fbpx

Essai citadine_ Mercedes Benz E 350 CDI T Avantgarde

O udobju in prostornosti velikih mercedesov, kamor sodi tudi naš testni karavan razreda E, bi težko zapisali kakšno slabo besedo. Testni avtomobil je bil izdatno opremljen, tudi z navigacijsko napravo, ki pa še ni "obvladala" najnovejših pridobitev slovenskega avtocestnega križa. Kar smo na poti zelo ...

O udobju in prostornosti velikih mercedesov, kamor sodi tudi naš testni karavan razreda E, bi težko zapisali kakšno slabo besedo. Testni avtomobil je bil izdatno opremljen, tudi z navigacijsko napravo, ki pa še ni “obvladala” najnovejših pridobitev slovenskega avtocestnega križa. Kar smo na poti zelo pogrešali, je bil USB-vmesnik, po možnosti s podporo iPod- predvajalnika. Za prvo silo je bil tu sicer priključek AUX-IN, spravljen v sovoznikovem (ohlajenem) predalu, a pri tako dragem avtomobilu bi moral biti USB na seznamu osnovne opreme. Slabši občutek je popravil močan, a umirjen 3,0-litrski turbodizelski motor z močjo 170 kW, ki se je prenašala prek samodejnega 7-stopenjskega menjalnika. Želeno prestavo smo izbirali z obvolansko ročico v slogu ameriških avtomobilov, za ročno prestavljanje sta bili tu še tipki na volanu v slogu formule. Avtomobil je kljub močnemu motorju na testu porabil manj kot 8 l/100 km, zahvaljujoč tudi tehnologiji BlueEfficiency. Prtljažnik je tako z vidika prostornosti kot urejenosti poglavje zase. Doplačljivi Easy Pack Fixkit je s posebnimi zložljivimi pregradami poskrbel za red v prtljažniku, skriti zložljivi plastični zaboj pa je bil dobrodošel ob tedenskem nakupovanju. Zapišimo še, da je prtljažna vrata krmilila elektrika, pri čemer smo pogrešali le možnost zapiranja s pomočjo daljinskega upravljalca – ključa. 

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.