fbpx

Devetak

Na vrhu Sv. Mihaela, v Italiji, nedaleč stran od slovensko-italijanske meje, že od leta 1870 mimoidoče z dobro hrano razveseljuje gostilna Devetak. V pristni domači gostilni pripravljajo tradicionalne slovenske jedi po modernih receptih, sami pečejo kruh, delajo testenine in vso zelenjavo naberejo na domačem vrtu. Svojo ponudbo ...

Informations de base
Adresse
Devetak
San Michele del Carso 48
Savogna d' Isonzo (Gorica)
Connexion
Calendrier
od srede do nedelje kosilo od 12. ure do 14.30, večerja od 19. ure do 22.30, gostilna je od 15. februarja do 15. julija zaprta
Contact
(0039) 0481 882005

Na vrhu Sv. Mihaela, v Italiji, nedaleč stran od slovensko-italijanske meje, že od leta 1870 mimoidoče z dobro hrano razveseljuje gostilna Devetak. V pristni domači gostilni pripravljajo tradicionalne slovenske jedi po modernih receptih, sami pečejo kruh, delajo testenine in vso zelenjavo naberejo na domačem vrtu. Svojo ponudbo so poimenovali jedilnik štirih letnih časov. Pomlad je čas za špargljevo juho z jajčnimi vlivanci, zvitke kuhanega testa s skuto, semeni in cvetjem osušenega divjega koromača. Med glavnimi jedmi pomlad prinaša kraške vampe s krompirjevo kremo, polenovko s polento, domačega zajca, mlado jagnje z gorskim šetrajem in govejo ribico po kraško. Poleti kraljujejo bučna tortica z žafranovo omako, sladoled divje zelene s pirejem črnih kraških oliv, ravioli z rukolo, borovničeve testenine in mlado kraško jagnje z dišavami in melancanino omako. Jesen prinese na mizo srnjakov pire s panceto in pomarančo, jajčni zavitek s svežo kozjo skuto in kraške bleke s skuto in dimljeno skuto. In da nas v mrzli zimi dobra hrana razveseli, v gostilni Devetak poskrbijo z golaževo juho, mlinci s kokošjo supeto, polenovko na žaru, s trilogijo purana, divje race in goloba. Zanimiva je čebulna tortica s slanino in porovo omako, srnjak s polento in borovnicami in pegatkina prsa v sladki slanini z dišavicami, morsko soljo in rdečim pirejem. In ko se naužijemo kulinaričnih dobrot enega izmed letnih časov, Devetakovi ”za povrh” predlagajo obisk kavarne Torinese ali slaščičarne Moby Dick.

Précédent
Pr'Maticku

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.