Pendant les vacances, avez-vous également laissé dans vos placards et tiroirs un tas de morceaux de chocolat à manger, du Milka, quelques biscuits, une poignée de noix et autres friandises ? Pétrissez tout cela pour en faire un gâteau glacé !
Striktnih sestavin ta torta, pričakovano, nima. Vanjo lahko zamešamo vse, kar je čokoladnega, vsak grižljaj ledene torte pa je edinstveno drugačnega okusa. Ker smo se med prazniki prenajedli vsega sladkega, torta počaka v zamrzovalniku tudi tri mesece. Takrat pa bo že zadišalo kaj sladkega.
Sestavine lahko prilagajamo po količini, v osnovi potrebujemo nekako 200 grammes de chocolat noir, 100 gramov masla, 400 gramov kondenziranega mleka, 400 gramov biskvita in 300 gramov najrazličnejših čokoladnih koščkov (ostankov).
Najprej nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in maslo. To zmešamo z mlekom in pustimo 20 minut, da se ohladi. V čokoladno mešanico dodamo na koščke natrgan biskvit. Dodamo še vse ostanke čokolade in zmešamo. Maso prelijemo v dobro namaščen pladenj (še bolje je, če podložimo peki papir) in damo v zamrzovalnik za slabi dve uri. Ledena torta nas počaka ”sveža” v zamrzovalniku tri mesece.