Un hamburger, des frites et une pinte de boisson sucrée - si vous suivez les règles modernes des choses à faire et à ne pas faire, la combinaison de ces trois est synonyme de cholestérol, de diabète et probablement de mort. Mais les experts disent qu'il ne faut pas être aussi pessimiste et qu'un burger ne vous enverra pas dans votre tombe.
Verjetno ste že slišali, da z burgerjem in krompirčkom ne boste dobili hranila, ki jih vaše telo potrebuje. Niti ni čudno, saj ob vseh informacijah, ki jih prejmete glede tega, kako se morate prehranjevati, niti ne veste več, kaj je pravilno in kaj ne. Na pomoč prihaja nutricionistka Emily Field, ki razkriva, kako razmišljati o dolgoročnih vplivih hrane na vaše telo. In ključ je v ravnotežju!
Kot pravi, pomembno je, da ljudje lahko sprejmejo odgovorno odločitev, ki je smotrna za njihova telesa. Vprašajte se, kako se boste počutili dve uri po tem, ko boste določeno stvar pojedli. Burger in krompirček vsebujeta enako količino kalorij. A bolj kot štetje kalorij so pomembne druge stvari – kakšna so hranila v hrani, ki jo jeste.
Medtem ko burger vsebuje maščobe, proteine in ogljikove hidrate, v krompirčku vsega tega ni mogoče najti. Kar pomeni, da sta dva burgerja boljša izbira kot krompir in burger, ker poskrbita za vzdrževanje iste ravni sladkorja v krvi, pravi Fieldova.
Hrana, ki ima veliko maščob, a malo proteinov, hitro poviša raven sladkorja v krvi, nato pa ga naglo zniža, kar vpliva na to, da ste hitro ponovno lačni. Zato raje naročite še en burger. Saj veste, za vsak slučaj! 🙂