Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja!

Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja!

Burger, krompirček in litrska sladka pijača – če upoštevate sodobna pravila, kaj jesti in česa ne smete, je kombinacija tega trojega sinonim za holesterol, sladkorno bolezen in verjetno smrt. A strokovnjaki pravijo, da ne smete biti tako črnogledi in da vam kakšen burger več ne bo spravil v grob.

Verjetno ste že slišali, da z burgerjem in krompirčkom ne boste dobili hranila, ki jih vaše telo potrebuje. Niti ni čudno, saj ob vseh informacijah, ki jih prejmete glede tega, kako se morate prehranjevati, niti ne veste več, kaj je pravilno in kaj ne. Na pomoč prihaja nutricionistka Emily Field, ki razkriva, kako razmišljati o dolgoročnih vplivih hrane na vaše telo. In ključ je v ravnotežju!

Kot pravi, pomembno je, da ljudje lahko sprejmejo odgovorno odločitev, ki je smotrna za njihova telesa. Vprašajte se, kako se boste počutili dve uri po tem, ko boste določeno stvar pojedli. Burger in krompirček vsebujeta enako količino kalorij. A bolj kot štetje kalorij so pomembne druge stvari – kakšna so hranila v hrani, ki jo jeste.

Pomembno je, kaj se nahaja v hrani, ki jo jeste.
Pomembno je, kaj se nahaja v hrani, ki jo jeste.

Medtem ko burger vsebuje maščobe, proteine in ogljikove hidrate, v krompirčku vsega tega ni mogoče najti. Kar pomeni, da sta dva burgerja boljša izbira kot krompir in burger, ker poskrbita za vzdrževanje iste ravni sladkorja v krvi, pravi Fieldova.

Hrana, ki ima veliko maščob, a malo proteinov, hitro poviša raven sladkorja v krvi, nato pa ga naglo zniža, kar vpliva na to, da ste hitro ponovno lačni. Zato raje naročite še en burger. Saj veste, za vsak slučaj! 🙂

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20+ ljudi z neverjetno lepoto, ki so nas čisto navdušili!