fbpx

Nike Aircraft Collection: kolekcija, s katero boste poleteli

Nike Aircraft Collection: kolekcija, s katero boste poleteli

Nike si je v zadnjem času prislužil naziv nespornega kralja obutvene industrije, ko je govora o posebnih izdajah – vsake toliko nas namreč navduši s projektom, pri katerem sodeluje z novim oblikovalcem, in nič drugače ni niti tokrat – tokrat predstavlja Nike Aircraft Collection.

Predstavljamo vam najnovejšo kolekcijo Nike Aircraft Collection, ki jo je navdahnilo letalstvo. Za njo stoji ukrajinski oblikovalec Danya Shulipa, sestavljena pa je iz 3 edinstvenih modelov.

Air Force 1 Utility spominja na Nasin raketoplan z oznako OV-103. Krasi ga belo-črna barvna kombinacija, Danya pa ni pozabil niti na napisa “Discovery” in “NASA”.

Air Force 1 Utility
Air Force 1 Utility

Drugi v vrsti je SF Air Force 1, ki je navdih našel pri ameriškem bombniku Boeing B-17G iz druge svetovne vojne. Oblit je z barvo kaki, veliko pozornosti pa vzbuja napis “Remove Before Flight” (v prevodu ‘odstranite pred vzletom’).

SF Air Force 1
SF Air Force 1

Pozabiti ne smemo niti na tretji model, ki sliši na ime Air Max 97 in obeležuje izvidniško letalo Lockheed SR-71, temu primerno pa ga zaznamuje temna silhueta. Oblikovalec si je spodnji del izposodil pri modelu VaporMax Plus, zgornji pa pri modelu Air Max 270.

Air Max 97
Air Max 97

Kolekcija je zaenkrat le koncept, kar pa še ne pomeni, da Nike v prihodnosti na njej ne bo zgradil novega projekta.

Dodatne Informacije

Več informacij:
behance.net

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!