fbpx

Recept: božansko dobra kakijeva pita

Kaki pita

Ste vedeli, da kaki raste na drevesu, ki spada v družino dreves Diospyros, kar v stari grščini pomeni "sadež bogov"? Tako je, oranžni sadež, ki ga je jeseni v izobilju, naj bi premogel ogromno mineralov, vitaminov in antioksidantov, zaradi česar so ga cenili že v starih časih in zaradi česar si ga to jesen privoščite na vse možne načine. Eden izmed najbolj slastnih bo vsekakor kakijeva pita, ob kateri bi si prste oblizovali tudi bogovi. Tukaj je recept za božansko dobro kakijevo pito ...

Kaki je jesenski sadež, ki naj bi vseboval visoke vsebnosti vitaminov, mineralov, antioksidantov in vlaknin, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. Da bodo kakiji vam in vašim gostom še bolj teknili, iz njih pripravite slastno kakijevo pito.

Recept za božansko dobro kakijevo pito:

Sestavine za božansko dobro kakijevo pito
Pour la pâte :

  • 1 œuf large
  • 50 g de sucre en poudre
  • naribana limonina lupinica
  • 100 g de beurre
  • 150 g de farine
  • 1 sachet de sucre vanillé
  • 1 ščepec pecilnega praška

Pour le remplissage:

  • 550 g zelo zrelih kakijev
  • 60 g de sucre
  • 2 sachets de sucre vanillé
  • 80 g de chapelure
  • 50 g ostre moke
  • 10 g masla za pekač

Navodila za pripravo božansko dobre kakijeve pite
Pečico predhodno ogrejemo na 190 stopinj. V večji posodi zmešamo jajce, sladkor, maslo in naribano limonino lupinico. V drugi skledi zmešamo moko, vaniljev sladkor in pecilni prašek ter zmes dodamo prvi mešanici. Vse sestavine zgnetemo v testo, hlebček zavijemo v prozorno folijo za živila in zvitek za pol ure postavimo na hladno.

Kakije operemo, odstranimo jim pecelj in koščice ter jih narežemo na majhne kose. Koščke damo v večjo skledo in jih posujemo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, drobtinami in moko.

EN SAVOIR PLUS: Recette : divine mousse au chocolat avec seulement deux ingrédients !

Okrogel pekač za pite izdatno namastimo. Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo dno namaščenega pekača. Testo prekrijemo s kakijevim nadevom in pito položimo v pečico. Pečemo približno pol ure. Dober tek!

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.