fbpx

Recette : Verres à biscuits au lait

Ugrizni in nagni

Un verre fabriqué à partir d'un biscuit aux pépites de chocolat, et le contenu est du lait. Une idée amusante et donc une expérience de cuisine nécessaire ! Comment le lait reste-t-il dans le cookie ? Facile si vous suivez la bonne recette. Essaye le!

Sladka inovativnost iz Amerike
Sladka inovativnost iz Amerike

Piškotni shots oz. kozarčki. Majhni, sladki in do vrha napolnjeni z mlekom. So najnovejši trend iz Amerike in še en, ki izvira iz inovativne pekarne Dominique Ansel. Piškotni ‘shots’ so takoj poželi množično občudovanje in obenem začudenje. Se tudi vam zdi čudno, kako mleko lahko ostane v piškotu? Skrivnost je bila razkrinkana, recept sledi.

Sestavine za 12 ‘kozarčkov’:

• 1 skodelica rastlinskega olja
• ½ skodelice rjavega sladkorja
• skodelice belega sladkorja
• 1 jajčni rumenjak
• 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
• ½ čajne žličke soli
• 2 skodelici moke
• 1 ½ skodelice koščkov čokolade (bolj je temna, boljša je!)

In še:

• 1 skodelica čokoladnega preliva Candy Melts
• 1 ½ skodelice mleka
• 1 ½ čajne žličke vaniljevega ekstrakta

Ter prav poseben pekač:

'Popover' pekač
‘Popover’ pekač

Processus:

Pečico segrejemo na 175 C in namastimo modelčke.
V večji skledi zmešamo olje, rjav in bel sladkor, dodamo rumenjak in vaniljev ekstrakt ter dobro premešamo. Postopoma dodajamo moko in sol in mešamo, mešamo…Ja, hočemo, da se dobro premeša. Dodamo čokoladne koščke (prvotno količino po mili volji povečate, da kakšen ‘pade’ še v usta’) in zopet premešamo. Ne skrbite, če se testo prične sprijemati, še vedno ste na pravi poti.

Notranjost modelčkov obložimo s testom in ga oblikujemo tako, da je debel malo več kot pol centimetra. Pustimo jih na hladnem, da še malo odstojijo 10 minut, nato pa jih vtaknemo v segreto (na 175 C) pečico. Piškotni kozarčki, ki to še bodo, naj se pečejo približno 20 minut in ko postanejo lepo zlato obarvani, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se dobro ohladijo.

Processus de préparation
Processus de préparation

Nato pričnemo s pripravo ‘izolacije’ notranjosti kozarčka, ki bo poskrbela, da se mleko (ali kak sladek liker za odrasle) ne bo vsrkalo v testo. Ja, to je ta skrivnost – prava izolacija! In vsaj tokrat je najboljša čokoladna. Priporoča se uporaba čokoladnega preliva Candy Melts, ki jih stopite po navodilih proizvajalca in dobro premažete notranjost kozarčka, ki ga nato postavite nazaj v model in pustite, da se dobro strdi.

Mleko zadrži čokoladna izolacija
Mleko zadrži čokoladna izolacija

Sledi še najbolj zabavni del in edini, ki nas loči od piškotnega shota: nalivanje mleka (ali česa drugega, npr. likerja za odrasle) v čokoladni kozarček in, končno, lahko ga nagnete, ugriznete ali posrkate… do dna in do zadnje drobtine!

Naredite lahko tudi kapučino.
Naredite lahko tudi kapučino.

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.