Il vous suffit de connaître la recette de la ricetta. Comme vous le savez, la 7ème strophe du Je vous salue Marie. Vous trouverez ci-dessous la recette de ce plat national slovène populaire, particulièrement adapté aux mois les plus froids.
Recept za ričet mora sredi noči zdrdrati vsak, ki da kaj na kuho. V nadaljevanju izdamo preverjen recept za ričet na najbolj preprost način, da boste znali to priljubljeno in s sestavinami bogato slovensko (samostojno) jed pripraviti kot vaša babica.
EN SAVOIR PLUS: Recette : Sarma à la choucroute
Ričet je imel nekoč status zaporniške hrane, danes pa si prste s to kmečko enolončnico oblizujemo prav vsi.
Recept za ričet na najbolj preprost način:
Sestavine za ričet na najbolj preprost način:
- 4 suha svinjska rebrca (lahko je tudi šunka, kranjska klobasa, slanina …)
- 1 (jogurtov) lonček fižola
- 2 pommes de terre
- 30 dag ješprenja
- cumin
- laurier
- sel
- poper v zrnju
- 2 cuillères à soupe d'huile
- 2 poivrons
- 1 oignon
- 1 tomate
- 1 sous-lieutenant
- 1 koren
- 1/4 rumene kolerabe
- vert
- persil
- légumes
Postopek priprave ričeta na najbolj preprost način:
Najprej ješprenj in svinjska rebrca pol ure kuhamo v slani vodi, ki ji dodamo poper, kumino, lovor in rumeno kolerabo. Ločeno na olju prepražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni, ji dodamo na kocke narezan paradižnik, na koleščka narezana koren in por, na trakce narezano papriko ter sesekljano zeleno in peteršilj. Vse skupaj posolimo in dušimo 10 minut. Nato dušeno zelenjavo dodamo ješprenju. Dodamo še na koščke narezan krompir in fižol ter kuhamo še 30 min. Pa dober tek!