Recept: ričet na najbolj preprost način

Recept za ričet

Recept za ričet preprosto morate poznati. Tako kot poznate 7. kitico Zdravljice. Recept za to priljubljeno slovensko narodno jed, ki se še posebej prileže v hladnejših mesecih, vam zaupamo v nadaljevanju.

Recept za ričet mora sredi noči zdrdrati vsak, ki da kaj na kuho. V nadaljevanju izdamo preverjen recept za ričet na najbolj preprost način, da boste znali to priljubljeno in s sestavinami bogato slovensko (samostojno) jed pripraviti kot vaša babica.

PREBERITE ŠE: Recept: sarma iz kislega zelja

Ričet je imel nekoč status zaporniške hrane, danes pa si prste s to kmečko enolončnico oblizujemo prav vsi.

Ni ga čez ričet ob hladnih dneh.
Ni ga čez ričet ob hladnih dneh.

Recept za ričet na najbolj preprost način:

Sestavine za ričet na najbolj preprost način:

  • 4 suha svinjska rebrca (lahko je tudi šunka, kranjska klobasa, slanina …)
  • 1 (jogurtov) lonček fižola
  • 2 krompirja
  • 30 dag ješprenja
  • kumina
  • lovor
  • sol
  • poper v zrnju
  • 2 žlici olja
  • 2 papriki
  • 1 čebula
  • 1 paradižnik
  • 1 por
  • 1 koren
  • 1/4 rumene kolerabe
  • zelena
  • peteršilj
  • vegeta

Postopek priprave ričeta na najbolj preprost način:
Najprej ješprenj in svinjska rebrca pol ure kuhamo v slani vodi, ki ji dodamo poper, kumino, lovor in rumeno kolerabo. Ločeno na olju prepražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni, ji dodamo na kocke narezan paradižnik, na koleščka narezana koren in por, na trakce narezano papriko ter sesekljano zeleno in peteršilj. Vse skupaj posolimo in dušimo 10 minut. Nato dušeno zelenjavo dodamo ješprenju. Dodamo še na koščke narezan krompir in fižol ter kuhamo še 30 min. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Remi’s place – razvajajte svoje brbončice v središču Ljubljane