La salade printanière rend tout le monde heureux. Il apporte de la fraîcheur dans l'assiette et réveille les papilles avec son goût original. Cette fois, nous avons joué un peu avec la créativité.
Se je to pomlad na vašem krožniku že znašla spomladanska solata? Spodnjemu načrtu lahko dodate tudi katero drugo spomladansko zelenjavo. Popečeni šparglji ou des radis so dober dodatek. Mmm … omamnega okusa je, pokusite.
EN SAVOIR PLUS: Recette : simple soupe aux orties
Recette : salade printanière
Sestavine za spomladansko solato:
- 1 radič
- 1/2 glave zelene solate
- 1 skodelica mladega brokolija
- 1 vložena rdeča pesa
- 1 cuillère à soupe d'huile d'olive
- ciboulette
- listi mete
- sel de mer
- poivre noir fraichement moulu
Sestavine za solatni preliv:
- 1 pomme de terre
- 1/4 olupljene čebule
- 1 1/2 stroka česna
- 5 cuillères à soupe d'huile d'olive
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička gorčice
- sveža zelišča
- 1/2 žličke morske soli
- poivre noir fraichement moulu
Priprava spomladanske solate s piščancem:
Olupljen krompir, narezan na manjše kose, čebulo in česen položite v lonec s soljeno hladno vodo. Pristavite na ogenj in kuhajte približno 20 minut. Nato kuhane sestavine odcedite. Odlijte 150 ml vode, v kateri ste kuhali krompir, čebulo in česen, saj jo boste potrebovali pri nadaljnji pripravi jedi.
V sekljalnik dajte krompir, čebulo, česen, prihranjeno vodo, olje, gorčico, balzamični kis in sveža zelišča. Dobro premešajte do te mere, da dobite tekočo zmes. Solite in poprajte po okusu. Tako, preliv je pripravljen.
Radič in solatne liste očistite. Sesekljajte drobnjak. Brokoli operite in ga natrgajte na koščke.
Solatne lističe, zelenjavo in zelišča prelijete s prelivom. Potrosite z zelišči. Na vrh se lepo podajo tudi poširana jajčka. Pa dober tek!