fbpx

Dans ces six pays, les employés ont des pauses déjeuner incroyablement longues

Il est difficile de trouver une personne qui ne serait pas au moins un peu satisfaite d'une pause déjeuner. Après quelques heures de travail, une tasse de café et un peu de nourriture sont définitivement de mise. Mais que se passe-t-il si la pause passe généralement en un clin d'œil.

V Sloveniji je malici delavca, ki dela polni delovni čas, po 154. členu Zakona o delovnih razmerjih destiné 30 minutes. Slovenci v tem pogledu nismo nič posebnega, kar pa ne moremo reči za šest držav, med katerimi najdemo kar štiri evropske. V katerih državah lahko zaposleni uživajo v neverjetno dolgih odmorih za malico?

Španija – 3 ure

Španija.
Španija.

Španska siesta, ki narekuje obilno kosilo in dve uri počitka, je med 14. in 17. uro. V tem času dneva se ozračje najbolj segreje, visoke temperature pa negativno vplivajo na produktivnost. Večina delavcev po koncu odmora svojo službo opravlja do 20. ure.

Grčija – 3 ure

Grčija.
Grčija.

Grki veliko pozornosti posvečajo kosilu, ki ga dojemajo kot najpomembnejši obrok dneva. Odmora, ki je med 14. in 17. uro, torej ne izkoriščajo za daljši počitek, temveč predvsem za prehranjevanje s tradicionalnimi dobrotami.

Francija – 2 uri

Francija.
Francija.

V Franciji si zaposleni kakor tudi šolarji od napornega dneva odpočijejo med 14. in 16. uro. Po ugotovitvah raziskave, ki jo je izpeljala publikacija thelocal.fr, kar 43 % francoskih delavcev kosilu vsakodnevno nameni več kot 45 minut.

Kitajska – 2 uri

Kitajska.
Kitajska.

Odmor kitajskega delavca, ki je med 12. in 14. uro, je sestavljen iz hitrega kosila in počitka. V nekaterih podjetjih zaposlenim celo ponujajo možnost nekajminutnega dremeža med delom.

Brazilija – 2 uri

Brazilja.
Brazilja.

Brazilski delavci se za sestanke zunaj službe po navadi dogovorijo okoli 11. ure. Temu sledi dvourni odmor, ki ga izkoristijo za prehranjevanje. Večerja je na sporedu pozno zvečer, zato je kosilo praviloma obilno.

Italija – 90 minut

Italija.
Italija.

Italijanskim uslužbencem je v navadi, da za kosilo in počitek porabijo približno uro in pol časa. V Sloveniji si česa takšnega za zdaj še ne moremo predstavljati.

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.