fbpx

Glamping Slovenija: to so najboljši slovenski glampingi

Glamping Slovenija je ena sama pravljica! In to so najboljši slovenski glampingi po izboru uredništva.

Ko si res želite pobegniti od vsega, kar vam leži na plečih, pomislite na glamping v Sloveniji! Naša mala državica je namreč posuta z odličnimi glampingi v neokrnjeni naravi, ki nudijo popoln odklop. Pred vami so najboljši slovenski glampingi, ki bi jih morali vsaj enkrat v življenju obiskati. #podpiramslovenskiturizem

FOREST GLAMPING RESORT BLAGUŠ: GOZDNA PRAVLJICA V SLOVENSKIH GORICAH

Booking ocena: še ni ocene / Sveti Jurij ob Ščavnici
Forest Glamping Resort Blaguš (Foto: Booking.com)
Forest Glamping Resort Blaguš (Foto: Booking.com)

Forest Glamping Resort Blaguš vas pričakuje ob jezeru Blaguš, ki leži v Svetem Juriju ob Ščavnici. Tam je pod okrilje dreves umeščena edinstvena arhitektura, ki vam bo dala občutek, da ste se prebudili v pravljici. Na voljo je 16 leseno-steklenih hišic z zasebno teraso, ki so namenjene bivanju dveh oseb s posebnim prostorom za sproščanje in branje. Gostje lahko obiščejo večnamenski prostor s kaminom ali fitnes na prostem. V sklopu resorta je tudi predel z manjšimi enotami (lesenimi dvokapnicami), kjer lahko bolj avanturistični gostje lahko prenočili pod zvezdami.

V resortu vas bo pričakala tudi gozdna knjižnica. Tam si boste lahko izposodili knjigo s knjižne police skupnega prostora ali preprosto počivali, obdani z nežnim gozdnim vetrom in žvrgolenjem ptic. Prav tako boste imeli priložnost obiskati čevljarsko delavnico, kjer se boste izučili mojstrstva izdelovanja obutve (čevlji Herzog).

GLAMPING POSESTVO LOVŠIN: ČAROBEN GLAMPING OB KOLPI, KJER BOSTA PONOVNO NAŠLA ROMANTIKO

Booking ocena: 9,6 / Metlika

Glamping Posestvo Lovšin (Foto: Booking.com)
Glamping Posestvo Lovšin (Foto: Booking.com)

Posestvo Lovšin se nahaja tik ob reki Kolpi na stari mlinarski domačiji, ki predstavlja največjo zaščiteno domačijo v celi Beli krajini. Od tu se vse do hrvaške strani razteza 220 metrov dolg jez, ki je v zelo dobrem stanju. Z jezu lahko ribarite, po njem hodite, sedite in si dovolite, da vas masira vodni tok. Za športne dejavnosti na kopnem je namenjenih več urejenih zelenic, gostom posestva Lovšin pa so na voljo tudi navadna ter električna kolesa. Za tiste, ki želijo malce višje, so uredili naravno plezalno steno. Če želite Kolpo spoznati pobliže, imajo za vas na voljo tudi kanuje, kajake in supe.

Poleg kampiranja na posestvu ponujajo tudi glamping, in sicer v dveh glamuroznih šotorih, kjer boste imeli neposreden stik z naravo kar iz udobja postelje. Ponudba nočitve v šotorih, ki sta postavljena v senčnem delu kampa, vsebuje posteljnino, brisače, lastno mini kuhinjo, paket dobrodošlice, uporabo skupnih sanitarij ter brezplačno uporabo električnih koles in supov.

CHOCOLATE VILLAGE BY THE RIVER: ČOKOLADNI GLAMPING OB MARIBORSKEM JEZERU

Booking ocena: 9,7 / Maribor
Chocolatte Village By the River (Foto: Booking.com)
Chocolatte Village by the River (Foto: Booking.com)

Resort Chocolatte Village by the River ima čudovito lego v naravnem parku Natura 2000, neposredno ob reki in ob znameniti mednarodni Dravski kolesarski poti. “Glampirate” lahko v treh hičicah. Hiške Forastero so prostorne, imajo 2+2 ležišča v dveh etažah z velikimi panoramskimi okni. Hiške Criollo so postavljene med krošnje dreves in imajo unikatna ležišča z velikimi panoramskimi razgledi. Hiške Trinitario z zasebni jaccuzijem pa so neposredno ob bazenu in imajo najlepši razgled na reko.

Poleg luksuznega bivanja so za vse entuziaste nad čokolado pripravili tudi čokoladna razvajanja, kot so masaže s čokolado, obisk manufakture Tete Fride, seveda pa ne manjka niti čokoladna kavarna. Gostje lahko obiščejo še savno na drevesu, gourmet zemljanko ali pa se namakajo v bazenu z razgledom. 

ALP GLAMPING VILLAGE: LJUBKE HIŠKE S PREČUDOVITIM POGLEDOM NA ALPE

Booking ocena: 9,3 / Radovljica
Alp Glamping Village (Foto: Booking.com)
Alp Glamping Village (Foto: Booking.com)

Alp Glamping Village je butična vasica s štirimi lesenimi hišicami za pare, ki vas s svojim ambientom popelje v čas naših dedkov in babic. Vsaka hišica  nudi udobno posteljo, pripadata pa ji tudi lastna zunanja prha ter stranišče, ki sta od hišice oddaljena 15 metrov.

Sprostite se lahko na terasi za sončenje, se razvajate v zasebni vroči kadi, ogrevani na drva, si pripravite kosilo v skupni kuhinji, ali pa se odpravite na različne aktivnosti: jahanje konj, kolesarjenje, plavanje, rafting, golf ali mini golf, pohodništvo, itd. Vsako jutro vam bodo pred hišico prinesli zajtrk v košari, v kateri vas bodo čakale lokalne dobrote.

GLAMPING KOLPA RESORT: V SRCU BELE KRAJINE

Booking ocena: 9,6 / Gradac
Glamping Kolpa Resort (Foto: Booking.com)
Glamping Kolpa Resort (Foto: Booking.com)

Naraven Glamping Kolpa Resort najdete na nizkem gričku, v idilični vasi Krasinec, le streljaj od reke Kolpe. Ima idealno lokacijo na posestvu nekdanjega gradu, ki omogoča ravno dovolj zasebnosti, a hkrati ponuja prekrasne odprte poglede na prečudovite okoliške gričke in doline. Sam resort pa je še posebej namenjen ljubiteljem narave. Ljudem, ki se radi družijo, saj ponuja ogromno, da preživijo čudovite aktivne počitnice v naravi. Pri snovanju ideje resorta so črpali iz okolice in tako je celoten resort narejen po načelih belokranjske pokrajine in njenih kulturnih značilnosti. Nudi raznolika doživetja: naraven plavalni ribnik, glamurozne šotore, belokranjske lesene hiške, gredice zelenjave in sadna drevesa, otroška hišica z igračami, odprto kurišče – za skupne večere ob ognju, meditacijski prostor za sproščanje, bralni kotiček – knjižnica pod nebom …

Omogoča pa seveda tudi aktivnosti na vodi, čudovite kolesarske poti v neposredni bližini, paintball (prijazen do uporabnikov), v bližini je adrenalinski park, okoliški ribniki za športni ribolov, športno letališče za vse adrenalinsko naravnane in pa možnost vinske degustacije.

GLAMPING MOUNTAIN FAIRY TALE: GORSKA PRAVLJICA

Booking ocena: 9,6 / Bistrica pri Tržiču

Glamping Mountain Fairy Tale (Foto: Booking.com)
Glamping Mountain Fairy Tale (Foto: Booking.com)

Glamping Mountain Fairy Tale najdete v skritem gorskem biseru Tržiču. V enem najčudovitejših in neokrnjenih delov Slovenije, v skriti oazi neverjetne narave, čudovitih planinskih poti in razgledov, so postavili 6 lesenih hiš, celotni park je zasnovan po načelih feng šuja. Hiške so zgrajene iz lesa in drugih naravnih materialov, opremljene v minimalističnem slogu, z velikimi panoramskimi okni, ki ponujajo pogled na okoliško pokrajino. So ogrevane in izolirane ter tako primerne za bivanje čez celo leto. Sprejmejo do 4 osebe, v njej sta 2 francoski postelji, bralni kotiček z velikim oknom, čajna kuhinja s hladilnikom, osrednji prostor z jedilno mizo in kopalnica. Po potrebi lahko naročite tudi stol za hranjenje in dodatno otroško posteljico. Vse hiške so opremljene z brezplačnim signalom Wi-Fi.  Na leseni zunanji terasi boste lahko uživali v pogledu na hribe in poslušali zvok bližnje reke, v  samooskrbnem vrtu pa si boste lahko postregli s svežo zelenjavo, zelišči in plodovi različnih sadnih dreves in jagodičevja.

Lokacija glampinga je tudi odlično izhodišče za sprehode, kolesarjenje, ribolov, pohodništvo, sankanje, kopanje na bližnjem kopališču in malo bolj adrenalinska doživetja, kot so padalstvo, turna smuka, plezanje v naravnih plezališčih …

GLAMPING MALERIČ: MODERNO, A V STIKU Z NARAVO

Booking ocena: 9,5 / Dragatuš

Glamping Malerič (Foto: Booking.com)
Glamping Malerič (Foto: Booking.com)

Si želite odpočiti od stresnega vsakdanjika ter nabrati novih moči in energije v naravi, vendar z vsem udobjem, ki ste ga vajeni v hotelu? Potem se ustavite v zanimivo oblikovanih glamping hišicah v glampingu Malerič. Na voljo so štiri hiške (Yellow Sun, Blue Sky, Green Grass in Red Flower). Posamezna hiška ima dnevni prostora s kuhinjo in jedilnico, kopalnico, spalnico ter otroško sobo. Pred vsako hiško je čudovita lesena terasa.

Ob namestitvi je tudi naravni ribnik, ki je prava izbira za ekološko ozaveščene, saj gre za okrasni ribnik, kjer gojijo vodne rastline. V naravnem ribniku ne uporabljamo kemičnih sredstev za čiščenje vode, kot so klor ali različni algicidi. Voda se čisti na naraven način s pomočjo rastlin in mikroorganizmov, ki porabljajo odpadne hranilne snovi in s tem odvzemajo hrano algam.

GLAMPING GREEN RESORT: ODDIH V ZELENI OAZI

Booking ocena: 8,8 / Radlje ob Dravi

Glamping Green Resort (Foto: Booking.com)
Glamping Green Resort (Foto: Booking.com)

Lesene hišice v Glampingu Green Resort, ki so postavljene med pšenična polja, spominjajo na stare lesene mline na vodi, ki so nekoč obratovali na Dravi. V celoti so izdelane iz lesa in dajejo občutek topline ter udobja. Okrogla okna in steklena vrata, ki se odpirajo v naravo poskrbijo za nekaj romantike. In s tem je namestitev zagotovo nekaj posebnega. V klimatiziranih hiškah lahko prespijo 4 osebe, saj hiška vsebuje v spodnjem delu zakonsko posteljo, v gornji etaži pa dodatno posteljo za 2 osebi. Privoščite si lahko okusen zajtrk, ki vam ga postrežejo na terasi vodnega parka.

Simpatične mlinske hiške vabijo vse, ki želijo preživeti oddih v zeleni oazi, vse, ki se želijo prebujati v miru in tišini in vse, ki želijo občudovati sončni zahod v rahlem pozibavanju viseče mreže!

GLAMPING NA BREJGI: SREDI VINOGRADA

Booking ocena: 9,9 / Filovci

Glamping Na brejgi (Foto: Booking.com)
Glamping Na brejgi (Foto: Booking.com)

V glampingu Na brejgi lahko pričakujete, da boste prenočili v moderni leseni hiški iz smrekovega lesa. Zunanjost je iz sibirskega macesna, saj lahko le tako kljubuje vsem vremenskim vplivom. Notranji prostor je svetel, vonj smrekovega lesa vam bo dal občutek, kot da spite med drevesi. Hiška je opremljena minimalistično, a hkrati moderno. Zaradi neravnega terena je hiška postavljena na velikem lesenem podestu (terasa), ki vam omogoča sončenje in sproščanje. Zunaj pa vas bo pričakala tudi ročno izdelana vroča kad s kuriščem na drva. Uživate lahko v pogledu na prekrasno pokrajino, saj se hiška nahaja sredi vinograda.

Tu, na bregu, je križišče kolesarskih poti, ki vabijo proti Plečnikovi beli golobici, proti vodnim razvajanjem v Moravskih Toplicah, v oazo miru ob Bukovniškem jezeru in oazo orhidej v Dobrovniku.

GARDEN VILLAGE BLED: PRAVLJIČNE DVONADSTROPNE HIŠKE NA DREVESIH

Booking ocena: 9,5 / Bled

Garden Village Bled (Foto: Booking.com)
Garden Village Bled (Foto: Booking.com)

V resortu Garden Village vas čaka drugačen svet. Med krošnjami dreves se skriva 5 različnih tipov namestitev, ki vam bodo približale luksuz narave. Na voljo je hiška na drevesu, tradicionalna hiška iz slovenskega lesa, ki vam bo ponudila toplino in udobje, ki ga na oddihu potrebujete. Najbolj unikatna hiška je za mladoporočence, v kateri si ustvarijo svoj mali zasebni raj. V razkošnih šotorih s sodobno opremo boste lahko preživeli noč na jasi, obdani s sadnim drevjem ob pomirjujočih zvokih bližnjega potočka. Za romantike je tukaj šotor na pomolu, ki je tudi najbližje vodi. Edinstvena izkušnja, idilično umeščena med krošnje dreves, vas čaka v šotoru na drevesu. Seveda pa sta tukaj še dva svetla in luksuzno opremljena apartmaja z masažno kadjo, pripravljena, da vas razvajata.

V resortu si lahko napolnite baterije tudi na majhni plaži ob potoku ali pa v masažnem paviljonu in savni. Ne pozabite, da vas tukaj čaka še restavracija Garden Restaurant, kjer pri ustvarjanju jedi sledijo vodilu: lokalno, kakovostno, domače.

GLAMPING RESORT CHATEAU RAMŠAK: MED ŠTAJERSKIMI HRIBČKI

Booking ocena: 9,5 / Maribor

Glamping Chateau Ramšak (Foto: Booking.com)
Glamping Chateau Ramšak (Foto: Booking.com)

Prestižni glamping resort Chateau Ramšak je skrit dragulj v enem najčudovitejših in neokrnjenih delov Slovenije. Posestvo se razteza na petnajstih hektarjih valovitih zelenih hribčkov in vinogradov, le nekaj minut stran od Maribora. S svojo izredno lokacijo v osrčju vinogradov štajerske regije vam očarljiv glamping v vinogradu ponuja resnično pristno doživetje. S premišljeno oblikovanimi šotori in razkošno notranjostjo ter sanjsko hišico na drevesu z edinstvenim pogledom na vinograde, vam resort ponuja čarobno atmosfero, kjer se lahko prepustite trenutku popolnosti. Na voljo so prestižni šotor za romantičen oddih v dvoje s privatno teraso in jacuzzijem, luksuzni šotor za družinski oddih s privatno teraso in jacuzzijem in pravljična drevesna hiška v krošnji drevesa.

Glamping Ramšak se ponaša tudi z lastno vinsko kletjo in največjo vinsko prešo v Evropi, vhod dvorca pa krasi potomka najstarejše trte na svetu.

SLOVENIA ECO RESORT: DOŽIVITE PRAVLJIČNOST VELIKE PLANINE V DOLINI

Booking ocena: 8,6 / Stahovica

Slovenia Eco resort (Foto: Booking.com)
Slovenia Eco resort (Foto: Booking.com)

Velika planina se s čarobno in edinstveno pastirsko tradicijo, neokrnjeno naravo, tradicionalnimi dobrotami in izjemnimi razgledi, uvršča med najlepše planine doma in v svetu. V Slovenia Eco resortu boste to čarobnost in edinstvenost lahko doživeli tudi sami. Lesene glamping hišice so primerne za dve osebi. Hišice so prostorne, veliko okno vam omogoča prekrasen razgled, zunaj hišice pa se boste spočili na zelenih površinah. Na voljo so tudi lesene hišice za 4+1 osebe, opremljene  v stilu pastirskih bajt. Nudijo udobje, hkrati pa pričarajo duh tradicionalnega bivanja na Veliki planini. Na posestvu je tudi wellness: zasebna finska savna nudi popolno kombinacijo intimnosti in razkošja, VIP wellness je namenjen do 6 osebam in je opremljen s sobo za počitek, z WC-jem, tušem in garderobo, nudijo pa vam tudi klasično masažo za prenovo telesa in duha.

Prečudovita okolica vam nudi nešteto možnosti za kolesarske potepe, številne pohodniške poti vas lahko popeljejo v objem Kamniško Savinjskih Alp, ljubitelji smučanja in sankanja pa se lahko v zimskih mesecih odpravite na najbližjo Veliko planino.

GLAMPING RIBNO: PRAVA SLOVENSKA OAZA

Booking ocena: 8,8 / Bled

Glamping Ribno (Foto: Booking.com)
Glamping Ribno (Foto: Booking.com)

Poleg Hotela Ribno se skrit med zelenjem nahaja Glamping Ribno. Vsaka od osmih lesenih hišk, iz slovenskega lesa in izpod rok slovenskih obrtnikov, posejanih v gozdu, ima zunanjo kad z vročo vodo, prav tako ima vsaka hiška svojo zasebno kopalnico. Vsaka hiška je poimenovana po eni izmed slovenskih rož in tako lahko gostje spite v Zvončici, Nageljnu, Vijolici, Trobentici, Planiki, Lepemu čeveljcu, Encijanu in Šmarnici. Slovenske jedi se lahko v obliki slovenske košarice pojavijo na pragu gosta ali pa jo le-ta lahko uživa v hotelski restavraciji. Glamping je odprt celo leto, saj so hiške ogrevane.

Med bivanjem v Glampingu Ribno ne pozabite uživati po slovensko: osvojite slovenske gore, jahajte lipicanca, privoščite si blejsko kremno rezino in zaveslajte na Blejski otok!

HERBAL GLAMPING RESORT LJUBNO: PRESTIŽNO KAMPIRANJE V ZAVETJU SAVINJSKIH ALP

Booking ocena: 9,3 / Ljubno ob Savinji

Herbal glamping resort Ljubno (Foto: Booking.com)
Herbal glamping resort Ljubno (Foto: Booking.com)

Herbal glamping resort Ljubno z nestrpnostjo pričakuje, da nam šepetaje predstavi svojo zgodbo. Zgodbo, kjer je v naravno oazo miru skrbno umeščena luksuzna in ekstravagantna arhitektura, ki je na vsakem koraku prežeta z zelišči in obdana z njihovimi vonjavami. Poleg arhitekturne dovršenosti in skrbne umestitve v naravno okolje nas bo notranjost glamping šotora navdušila, bivalno in tehnično, z najvišjim nivojem prestiža in s popolno zasebnostjo. Vsi šotori v glampigu so klimatizirani in nudijo sedežno garnituro, televizijo, zasebno kopalnico s prho ter kopalnimi plašči, brisače in posteljnino.

Privoščite si lahko masaže ali se sprostite v savni ali v naravnem bazenu. Obiščete lahko tudi restavracijo.

NATURA ECO CAMP: V OSRČJU GOZDOV

Booking ocena: 7,6 / Kranjska gora

Natura Eco Camp (Foto: Booking.com)
Natura Eco Camp (Foto: Booking.com)

Kamp Natura Eco Camp se nahaja v Kranjski Gori, 2,7 km od sedežnice Podkoren in 3,4 km od sedežnice Velika Dolina. Ravno prav blizu osrčja gozdov, da v sebi prebudite prvinskost, in ravno prav daleč od mesta, da se počutite kot doma. In kdo pravi, da se je za užitek v naravi treba odreči udobju? V treh prijetno opremljenih
luksuznih šotorih Natura Eco Campa se boste počutili kot doma. Na voljo so tudi tri edinstvene hišice, kjer boste ponovno prebudili otroka v sebi. S šotorom pa si lahko poišče čisto svoj prostor pod zvezdami in se prepustite v naravi! Za udobje in domačnost je poskrbljeno čist na vsakem koraku, z eko-logičnim pristopom pa skrbijo, da bo kamp čim dlje ostal kar najlepši (elektrika iz solarnih celic, izvirska voda, ločevalni otok za odpadke, eko detergenti pri umivalnikih, eko kozmetika za goste).

Poleg taborjenja, pohodništva in obiska Kranjske Gore se lahko dogovorite tudi za skupinski izlet v naravo,
kjer boste nabirali zelišča, opazovali živali in spoznavali okolico.

RAZGLEDI Z VRHA: RAZGLED VSE DO LJUBLJANE IN DO TRIGLAVA

Booking ocena: 9,1 / Lukovica pri Domžalah

Razgledi z Vrha (Foto: last ponudnika)
Razgledi z Vrha (Foto: last ponudnika)

Razgledi z Vrha združujejo večnamenski prostor Plahutnikov stan, idilične lesene hiške ter razgledni stolp. Lesene hiške so primerne tudi za večdnevni oddih. So preproste, z majhno teraso in veliko stekleno steno, skozi katero se pogled razprostira po okoliških gričkih. Velika zakonska postelja nudi udobje vrhunskih hotelov, lesena kad pa romantično vzdušje. V naravi bodo uživali tudi otroci, saj so na voljo prostor za odbojko, nogometno igrišče ter gugalnice. Čudovit pogled na bližnjo pokrajino odlično dopolnjuje tudi razgledni stolp, ki se dviga 7 metrov v višino in omogoča razgled na Domžale, Ljubljano, letališče in Kamniško-Savinjske Alpe. Plahutnikov stan je prečudovit prostor, v katerem poroke, zabave in obletnice postanejo še posebno čaroben dogodek. Čudovita lesena zgradba z veliko naravne svetlobe, navdušuje tudi najbolj zahtevne goste. Minimalistična oprema in uporaba naravnih materialov dajejo poseben občutek domačnosti in preprostosti, velika terasa pa nudi čudovit pogled na okoliške hribe, gozdove in travnike ter hkrati omogoča izvedbo zabav tudi na prostem.

GLAMPING LAKE BLOKE: PRAVLJIČNO POČITNIŠKO NASELJE

Booking ocena: 9,0 / Nova Vas

Glamping Lake Bloke (Foto: last ponudnika)
Glamping Lake Bloke (Foto: last ponudnika)

Glamping Lake Bloke, iz Ljubljane oddaljen le 45 minut vožnje, je lesena idila v osrčju Bloške planote, kjer se boste naužili preprostega življenja, se spočili v senci borovcev, okušali domače jedi, se razvajali v vroči kopeli in se osvežili v jezeru. Pravljično naselje je v celoti zgrajeno iz lokalnega lesa in izklesano izpod rok lastnika, s čimer vam bodo pričarali prvinsko vzdušje. Na voljo so tri male lesene hiške za dve osebitri hiške za štiri osebedve Krpanovi sobi za štiri oziroma pet oseb ter studio za pet oseb. Možen je tudi najem skupnih spalnih prostorov – približno 20 ležišč. Vse nastanitve, z izjemo studia, imajo skupno kuhinjo in toaleti. Prav tako imajo vse hiške oziroma sobi ogrevanje, električne vtičnice, luč ter posteljnino. Posebno izkušnjo lahko doživite v edinstveni bloški kopeli na prostem, poleg hišk pa vas čaka Medvedji dvorec, kjer vas bodo pogostili z domačimi dobrotami.

Gozdna vasica iz sanj: Glamping Theodosius v Vipavi

Glamping The Woods of Sinic: skriti raj na Pohorju

Glamping Kolesarska vas: nov glamping v Sloveniji, ki vabi ljubitelje kolesarjenja

Lake Village – prva plavajoča glamping vasica v Sloveniji

Glamping Zdravilni gaj Tunjice: kraj pozitivne energije, kjer si boste razkošno polnili baterije

Mountain view Glamping: pravljični razgled na najvišje gore Slovenije

Eko apartmaji Ortenia: razkošni glamping v naravi s šestimi zvezdicami

Edinstven glamping ob Kolpi: keltske hiške za romantičen oddih v dvoje

Glamping Pibernik: dobrodošli v malem raju z dušo!

Panorama glamping Visole: romantično gnezdece v bližini Maribora

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.