Svaki mjesec pripremit ćemo šest novih i zanimljivih recepata, stoga nas marljivo pratite i sudjelujte u Jamničinoj nagradnoj igri.
Sastojci: 500 g jagod , 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 2 dl mleka, 5 dl sladke smetane, 2 žlici moke, vaniljin strok
priprema: Segrejemo mleko in vanj namočimo strok vanilje, ki ga lahko prej razpolovimo, da se mleko prepoji z aromo. Pustimo, da se ohladi. Penasto umešamo jajca in sladkor ter postopoma dodajamo sladko smetano. Mešamo do kompaktne mase. Dodamo ohlajeno mleko, v katerem se je namakal strok vanilje. Med mešanjem počasi dodajamo še moko, da dobimo gosto kremo. Pustimo nekaj časa v hladilniku. Jagode očistimo in jim odrežemo spodnji del, da dobimo “kapice”. Kremo damo v polivinilasto vrečko, jo na enem vogalu na tanko odrežemo in stisnemo na debelejši del jagod. Nanje položimo »kapice«. Po želji lahko naredimo še gumbke kot na sliki.
V kolikor želite oddati svoj glas za jagode z vanilijevo kremo, izpolnite spodnji obrazec.
[emailpetition id=”27″]