Najbolji recepti s grožđem jednostavno se moraju naći na vašem jelovniku, jer je sezona ovog slatkog voća na vrhuncu, a od grožđa možete pripremiti i nekoliko jednostavnih, ali ukusnih jela. A ovo su najbolji recepti s grožđem! Slatko dobro trčanje.
Ker vemo, da se vam že cedijo sline in komaj čakate, da spoznate, kako lahko izkoristite najljubši sadež jeseni, ne bomo izgubljali besed, temveč vas vabimo, da si preberete, kateri so najboljši recepti z grozdjem, ki bodo postali vaša nova pregreha!
Najboljši recepti z grozdjem:
Smuti z grozdjem
SASTOJCI
- 100 g jogurta
- špinat
- grožđe
- 3 mandarine (ali pomaranče)
- 2 žlici semen čija
PRIPREMA
Vse sestavine združite in jih dobro zmešajte. Prelijte v kozarec, po smutiju posujte zmlete oreške.
Solata z grozdjem in indijskimi oreški ali orehi
SASTOJCI
- 1/4 skodelice majoneze
- 1/4 šalice jogurta
- 1 žlica senfa
- 3 skodelice kuhanega purana
- 1 skodelica zelenega grozdja (razkoščičenega)
- 1/2 skodelica indijskih oreškov / orehov
PRIPREMA
V skledi zmešajte majonezo, jogurt in gorčico, purana in grozdje. Po vrhu posujte indijske oreške / orehe. Dober tek.
Biskvit z grozdjem
SASTOJCI
- 2 žlice maslaca
- 1/2 skodelice + 2 žlici večnamenske moke
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 velika jaja
- 1/2 šalice šećera
- 1 čajna žlička drobno naribane limonine lupine
- 1/2 čajne žličke vanilijevega izvlečka
- 1/4 šalice biljnog ulja
- 2 žlice meda
- 1/2 kilograma črnega grozdja (razkoščičeno)
PRIPREMA
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Ponev premažite z maslom. Združite večnamensko moko, pecilni prašek in sol. Pustite stati. Jajca, sladkor, limonino lupino in vaniljev izvleček združite v drugi posodi. Vanj dodajte tudi rastlinsko olje in 2 žlici stopljenega masla. Vse dobro premešajte in vlijte v posodo z mešanico moke. Sestavinam dodajte med. Ko se sestavine dobro združijo, jim dodajte polovico razkoščičenega črnega grozdja. Vlijte maso v pekač in jo pecite 30 minut, nato posujte po vrhu kolača preostanek grozdja. Pecite še 25 minut. Kolač ohladite in ga postrezite.