fbpx

Nova Leica SL2: 4K i 47,3 megapiksela bez ogledala za autentično Leica iskustvo

Leica SL2

Leica ve, kako priti do izjemnih fotografij. Zdaj bo poskušala s pomočjo novih funkcij v novem modelu Leica SL2 priti še do izjemnih videoposnetkov.

njemački Leica je predstavila drugo različico brezzrcalnega fotoaparata iz leta 2015, novi model SL2. Ta ima, v primerjavi z modelom SL, bolj udobno in globlje držalo (“grip2), z gumo obloženo ohišje (za boljši oprijem) ter rahlo spremenjen videz, ki daje klasičnemu Leici modernejši pridih. Aluminijasto ohišje je izdelano v Nemčijiodporno proti vodi (standard IP54).

Upravljanje fotoaparata ostaja dokaj preprosto. Gumbov in programskih lastnosti je ravno toliko, kot jih uporabnik potrebuje za nemoteno fotografiranje. V veliko pomoč bo ekran na dodir ter sistem samodejnega ostrenja, ki sam zaznava obraze ter oči. Izbirati bo mogoče tudi med načini ostrenja posebej za sport, djece, divjad, portrete, itd. Da bodo fotografije presunljivo ostre in bogate z barvami, bo poskrbel senzor ločljivost 47,3 MP, občutljivost ISO pa se bo raztezala od 50 pa vse tja do 50.000.

Leica SL2
Leica SL2

Da se Leica počasi premika tudi v video vode dokazuje podpora snemanju v 4K pri 60 sličica u sekundi (ali 1080p pri 180 sličicah na sekundo). SL2 kot prva Leica poseduje tudi stabilizacijo senzorja, kar bo bistveno izboljšalo fotografiranje oziroma snemanje iz roke. Tu je še podpora snemanju v barvnem profilu LOG. Vse našteto se lahko najde tudi pri konkurenci, se pa lahko Leica pohvali z izjemno barvno reprodukcijo, vrhunsko izdelavo i izjemno kakovostnimi objektivi. Vsa ta kakovost (k ceni seveda doda tudi ime samo) ne bo poceni, saj bo ohišje fotoaparata Leica SL2 stalo preračunanih 6.160 evrov.

Više informacija

Više informacija:
leica-camera.com

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.