fbpx

Nova Leica SL2: brezzrcalec s 4K in z 47,3 megapiksli pristnega Leica doživetja

Leica SL2

Leica ve, kako priti do izjemnih fotografij. Zdaj bo poskušala s pomočjo novih funkcij v novem modelu Leica SL2 priti še do izjemnih videoposnetkov.

Nemška Leica je predstavila drugo različico brezzrcalnega fotoaparata iz leta 2015, novi model SL2. Ta ima, v primerjavi z modelom SL, bolj udobno in globlje držalo (“grip2), z gumo obloženo ohišje (za boljši oprijem) ter rahlo spremenjen videz, ki daje klasičnemu Leici modernejši pridih. Aluminijasto ohišje je izdelano v Nemčiji ter odporno proti vodi (standard IP54).

Upravljanje fotoaparata ostaja dokaj preprosto. Gumbov in programskih lastnosti je ravno toliko, kot jih uporabnik potrebuje za nemoteno fotografiranje. V veliko pomoč bo zaslon na dotik ter sistem samodejnega ostrenja, ki sam zaznava obraze ter oči. Izbirati bo mogoče tudi med načini ostrenja posebej za šport, otroke, divjad, portrete, itd. Da bodo fotografije presunljivo ostre in bogate z barvami, bo poskrbel senzor ločljivost 47,3 MP, občutljivost ISO pa se bo raztezala od 50 pa vse tja do 50.000.

Leica SL2
Leica SL2

Da se Leica počasi premika tudi v video vode dokazuje podpora snemanju v 4K pri 60 sličicah na sekundo (ali 1080p pri 180 sličicah na sekundo). SL2 kot prva Leica poseduje tudi stabilizacijo senzorja, kar bo bistveno izboljšalo fotografiranje oziroma snemanje iz roke. Tu je še podpora snemanju v barvnem profilu LOG. Vse našteto se lahko najde tudi pri konkurenci, se pa lahko Leica pohvali z izjemno barvno reprodukcijo, vrhunsko izdelavo ter izjemno kakovostnimi objektivi. Vsa ta kakovost (k ceni seveda doda tudi ime samo) ne bo poceni, saj bo ohišje fotoaparata Leica SL2 stalo preračunanih 6.160 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
leica-camera.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.