Svaki dan može biti Valentinovo, ali na Valentinovo se možemo dodatno zabaviti i počastiti slatkim poslasticama. Pita od jagoda svakako je odličan izbor jer sadrži ovo romantično voće, a ujedno je i izvrsnog okusa. Kome se srce ne bi otopilo na pogled na pitu od jagoda?
Jagodna pita, posuta s hrustljavimi srčki, je za prste obliznit, njena priprava pa je povsem preprosta. Če imamo pri tem še nekaj dodatne pomoči, našo boljšo polovico, seveda, bo valentinovo crkljanje še bolj zabavno. Pa dober tek!
Kaj potrebujemo?
• 3 – 4 skodelice jagod, narezanih na polovičke in četrtine
• Zamrznjeno testo za pite
• ½ skodelice navadnega sladkorja
• ½ skodelice vode
• 3 žličke koruznega škroba
• 1 žumanjak
• Sladkor v prahu
Priprema
V skledi zmešamo navadni sladkor in narezane kose jagod. V srednje veliki ponvici pa zmešamo vodo, koruzni škrob in jagode ter približno deset minut kuhamo na zmernem ognju, dokler mešanica ne zavre. Medtem lahko iz zmrznjenega testa za pite z modelčkom za piškote izrezljamo srčke.
Ko se jagodna mešanica ohladi, jo vlijemo v model za pito, obložen s testom.
S čopičem eno stran src namažemo z jajčnim rumenjakom in jih položimo na jagodno maso.
Ko pito v celoti obložimo s srčkasto skorjico, jo premažemo s preostalim jajčnim rumenjakom, potem pa brž v pečico.
Prvih 20 minut pito pečemo v pečici, segreti na 220 stopinj Celzija, nato pa temperaturo zmanjšamo na 190 stopinj Celzija in jo pečemo še približno 20 minut, dokler jagodni nadev ne začne brbotati. Skorjica mora biti zlatorumeno zapečena, okus pa boooožanski.