Ove božanstveno mekane palačinke ostat će svježe i moći ćete ih jesti sljedeći dan.
Skrivnost palačink, ki so mehke kot pena, ni toliko v načinu priprave kot enem triku, ki si ga boš takoj zapisal!
SASTOJCI:
- 200 g brašna
- 200 ml mlijeka
- 200 ml mineralne vode
- 2 žlice ulja
- 1 vanilin šećer
- limunova kora
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 bjelanjak
PRIPREMA:
V mešalniku mešajte sestavine po tem vrstnem redu: zmešajte mlijeko i jaje, nato jima dodajte mineralna voda, vanilin šećer, sol, limonino lupino, ulje i brašno. Sestavine naj se dobro združijo.
Ločeno naredite čvrsti sneg iz beljaka. Žlico snega postopoma dodajajte v mešalnik z drugimi sestavinami, medtem ko se mešajo. Zaradi snega bodo palačinke mehke kot pena!
Nadev za palačinke izberi po svoje okusu. Če nimaš idej, je spodaj nekaj slastnih receptov za pripravo najboljših palačink na svetu. Dober tek! 🙂
5. Pahuljaste palačinke od jabuka
4. 5 vrst palačink iz različnih delov sveta
3. Palačinke iz špinače in matche
2. Palačinke s kokosovo moko
1. Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom