fbpx

PIQ: tipalo za natančno analizo smučanja in bordanja

Tipalo za smučarje Piq

Rossignol in družba PIQ sta za vse tehnološko ozaveščene smučarje pripravila posebno žepno tipalo PIQ, ki smučarje izenačuje s športi, kot sta tek in kolesarjenje, kjer je vsak gib ali obrat športnika podvržen analizi in statistiki. Tipalo meri gibanje smučarja in zabeleži vsak detajl vožnje (meri na 13 oseh), ki ga je pozneje možno analizirati z mobilno aplikacijo in na podlagi informacij izboljšati tehniko smučanja.

Smučarska sezona je odprta in za vse tehnološke navdušence sta Rossignol in družba PIQ razvila posebno tipalo PIQ, ki bo v ”tehnoloških pravicah” izenačilo smučarje s tekači, kolesarji in uporabniki fitnesa. Posebno tipalo s senzorji namreč do zadnje podrobnosti analizira smučarsko vožnjo in tudi vse vragolije v zraku. Napravica, ki se oklene pancerja, meri premikanje nog oziroma smučarskega čevlja.

ČITAJ VIŠE: Googleov projekt Soli - to nije pametan uređaj. Ovo si ti!


Tipalo s senzorji PIQ meri število voženj in zavojev, dolžino zavoja, bočni pospešek, hitrost, višinske metre, silo pritiska smuči na snežno površino in tako dalje, opravi pa tudi popolno analizo skokov (rotacijo skoka, čas v zraku, silo ob pristanku …). Do podatkov dostopamo z mobilno aplikacijo (za iOS in Android), z analizo pa lahko posledično izboljšamo svojo tehniko smučanja. Za tipalo boste morali odšteti 149 eura, če boste PIQ želeli uporabljati tudi pri drugih športih (nogomet, tenis …), pa boste morali za nadgradnjo odšteti dodatnih 49 evrov.

Više informacija

Više informacija:
piq.com

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.