fbpx

Priprema hrane u perilici - inovativan način kuhanja

Vrečke s hrano Sous La Vie.

Vjerojatno ste čuli za mnoge vrste metoda pripreme hrane, ali sigurno ne nešto poput ideje Iftacha Gazita. Student iz Tel Aviva napravio je jedinstveni set vrećica s hranom koje se ne pripremaju u loncu, tavi, pećnici ili mikrovalnoj pećnici, već u perilici rublja.

Vakuumsko zaprte vrečke za hrano Sous La Vie so izdelane iz vodoodpornega materiala. Navdih za izdelavo le-teh je bil sous-vide (francoski izraz za kuhanje v vakuumu) kuhalnik, ki omogoča pripravo pečenega mesa v vakuumu v temperaturno stabilnem okolju, kar izboljša rezultate, zaradi česar na primer zrezek zunaj ni trd in zažgan, znotraj pa je še vedno krvav.

V pralnem stroju si lahko pripravite tudi ribo.
V pralnem stroju si lahko pripravite tudi ribo.

Namesto da kuhate s tem posebnim kuhalnikom pri temperaturi 58 stopinj Celzija, ki ga ima doma le redkokdo, raje vrzite vrečko Sous La Vie zajedno s umazanim perilom v pralni stroj, nastavite predpisan program pranja in skupaj s čistim perilom boste iz bobna potegnili še slasten obrok.

ČITAJ VIŠE: Pedal Park magnetske pedale - parkiranje vašeg bicikla nikada nije bilo lakše

Podatki o hrani so podobni načinu podajanja informacij o pranju perila.
Podatki o hrani so podobni načinu podajanja informacij o pranju perila.

Če kuhate meso, nastavite program za sintetiko in dolgo pranje. Če kuhate zelenjavo, morate hrano ‘prati’ kratek čas in nastaviti program za pranje bombaža. Pravila kuhanja hrane v pralnem stroju so zapisana po principu podajanja informacij o pranju na oblačilih.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.