Vjerojatno ste čuli za mnoge vrste metoda pripreme hrane, ali sigurno ne nešto poput ideje Iftacha Gazita. Student iz Tel Aviva napravio je jedinstveni set vrećica s hranom koje se ne pripremaju u loncu, tavi, pećnici ili mikrovalnoj pećnici, već u perilici rublja.
Vakuumsko zaprte vrečke za hrano Sous La Vie so izdelane iz vodoodpornega materiala. Navdih za izdelavo le-teh je bil sous-vide (francoski izraz za kuhanje v vakuumu) kuhalnik, ki omogoča pripravo pečenega mesa v vakuumu v temperaturno stabilnem okolju, kar izboljša rezultate, zaradi česar na primer zrezek zunaj ni trd in zažgan, znotraj pa je še vedno krvav.
![V pralnem stroju si lahko pripravite tudi ribo.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/03/sous-la-vie-iftach-gazit-design-products_dezeen_2364_col_2-660x370.jpg)
Namesto da kuhate s tem posebnim kuhalnikom pri temperaturi 58 stopinj Celzija, ki ga ima doma le redkokdo, raje vrzite vrečko Sous La Vie zajedno s umazanim perilom v pralni stroj, nastavite predpisan program pranja in skupaj s čistim perilom boste iz bobna potegnili še slasten obrok.
ČITAJ VIŠE: Pedal Park magnetske pedale - parkiranje vašeg bicikla nikada nije bilo lakše
![Podatki o hrani so podobni načinu podajanja informacij o pranju perila.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/03/sous-la-vie-iftach-gazit-design-products_dezeen_2364_col_0-660x369.jpg)
Če kuhate meso, nastavite program za sintetiko in dolgo pranje. Če kuhate zelenjavo, morate hrano ‘prati’ kratek čas in nastaviti program za pranje bombaža. Pravila kuhanja hrane v pralnem stroju so zapisana po principu podajanja informacij o pranju na oblačilih.