fbpx

Priprava hrane v pralnem stroju – inovativen način kuhanja

Vrečke s hrano Sous La Vie.

Verjetno ste slišali že za mnoge vrste načinov priprave hrane, a česa takšnega, kot si je zamislil Iftach Gazit, gotovo še ne. Študent iz Tel Aviva je namreč izdelal edinstven set vrečk s hrano, ki je ne pripravimo v loncu, na ponvi, v pečici ali mikrovalovki, pač pa v pralnem stroju.

Vakuumsko zaprte vrečke za hrano Sous La Vie so izdelane iz vodoodpornega materiala. Navdih za izdelavo le-teh je bil sous-vide (francoski izraz za kuhanje v vakuumu) kuhalnik, ki omogoča pripravo pečenega mesa v vakuumu v temperaturno stabilnem okolju, kar izboljša rezultate, zaradi česar na primer zrezek zunaj ni trd in zažgan, znotraj pa je še vedno krvav.

V pralnem stroju si lahko pripravite tudi ribo.
V pralnem stroju si lahko pripravite tudi ribo.

Namesto da kuhate s tem posebnim kuhalnikom pri temperaturi 58 stopinj Celzija, ki ga ima doma le redkokdo, raje vrzite vrečko Sous La Vie skupaj z umazanim perilom v pralni stroj, nastavite predpisan program pranja in skupaj s čistim perilom boste iz bobna potegnili še slasten obrok.

PREBERITE ŠE: Magnetna pedala Pedal Park – parkiranje kolesa še nikoli ni bilo lažje

Podatki o hrani so podobni načinu podajanja informacij o pranju perila.
Podatki o hrani so podobni načinu podajanja informacij o pranju perila.

Če kuhate meso, nastavite program za sintetiko in dolgo pranje. Če kuhate zelenjavo, morate hrano ‘prati’ kratek čas in nastaviti program za pranje bombaža. Pravila kuhanja hrane v pralnem stroju so zapisana po principu podajanja informacij o pranju na oblačilih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!