Evo recepta za božanstvene palačinke od limuna s makom i ukusnim domaćim preljevom od jagoda. Omiljene palačinke mogu biti još bolje.
Palačinke za zajtrk. Limonine palačinke! Si lahko predstavljate še boljši zajtrk? Mi si ga lahko – tukaj je recept za božanske limonine palačinke z makovimi semeni in opojnim domačim jagodnim prelivom.
Recept za limonine palačinke z makovimi semeni in domačim jagodnim prelivom
Za limonine palačinke z makovimi semeni potrebujemo:
- 1 ¼ skodelice večnamenske moke
- 1 zvrhano žlico makovih semen
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- prstohvat soli
- ¼ šalice šećera
- sok od 2 limuna
- 1 šalica punomasnog mlijeka
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 1 jaje
- 1 skodelico jagod, nasekljanih
Za slasten jagodni preliv potrebujemo:
- 1 ½ skodelice svežih jagod, nasekljanih
- 1 ½ šalice šećera
- ½ šalice vode
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica meda
Upute za pripremu:
Najprej se lotimo priprave sirupa. Jagode, sladkor, vodo, vanilijo in med stresemo v posodo za kuhanje in postavimo nad ogenj. Počakamo, da se sladkor raztopi in odstavimo. Zmes zmeljemo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj nad zelo šibak ogenj ter pustimo, da se zgosti. Vmes pripravimo palačinke. V veliki skledi zmešamo moko, mak, pecilni prašek in sol. V manjšo skledo damo limonin sok, sladkor, mleko, vanilijo in jajce in dobro premešamo. V suhe sestavine naredimo jamico in vanjo ulijemo limonino mešanico. Vse sestavine dobro premešamo in nazadnje masi nežno vmešamo tudi koščke jagod. Iz mase za palačinke spečemo palačinke in te prelijemo s slastnim domačim jagodnim prelivom. Mmm, dober tek!