fbpx

Recept: Palačinke od limuna s makom i preljevom od jagoda

Limonine palačinke

Evo recepta za božanstvene palačinke od limuna s makom i ukusnim domaćim preljevom od jagoda. Omiljene palačinke mogu biti još bolje.

Palačinke za zajtrk. Limonine palačinke! Si lahko predstavljate še boljši zajtrk? Mi si ga lahko – tukaj je recept za božanske limonine palačinke z makovimi semeni in opojnim domačim jagodnim prelivom.

Recept za limonine palačinke z makovimi semeni in domačim jagodnim prelivom

Za limonine palačinke z makovimi semeni potrebujemo:

  • 1 ¼ skodelice večnamenske moke
  • 1 zvrhano žlico makovih semen
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • prstohvat soli
  • ¼ šalice šećera
  • sok od 2 limuna
  • 1 šalica punomasnog mlijeka
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 1 skodelico jagod, nasekljanih

Za slasten jagodni preliv potrebujemo:

  • 1 ½ skodelice svežih jagod, nasekljanih
  • 1 ½ šalice šećera
  • ½ šalice vode
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica meda

Upute za pripremu:

Najprej se lotimo priprave sirupa. Jagode, sladkor, vodo, vanilijo in med stresemo v posodo za kuhanje in postavimo nad ogenj. Počakamo, da se sladkor raztopi in odstavimo. Zmes zmeljemo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj nad zelo šibak ogenj ter pustimo, da se zgosti. Vmes pripravimo palačinke. V veliki skledi zmešamo moko, mak, pecilni prašek in sol. V manjšo skledo damo limonin sok, sladkor, mleko, vanilijo in jajce in dobro premešamo. V suhe sestavine naredimo jamico in vanjo ulijemo limonino mešanico. Vse sestavine dobro premešamo in nazadnje masi nežno vmešamo tudi koščke jagod. Iz mase za palačinke spečemo palačinke in te prelijemo s slastnim domačim jagodnim prelivom. Mmm, dober tek!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.