fbpx

Recept: ukusna krema od kakija s kremom bez pečenja

Kaki

Od kakija - izuzetno zdravog jesenskog ploda, koji su nekada nazivali hranom bogova - pripremamo ukusnu kremu od kakija s vrhnjem, za koju nisu potrebni ni kuhalo ni pećnica.

Kakiji – sadeži jeseni, ki so z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov prave vitaminske bombe – so slastni že sami po sebi, še okusnejši pa bodo v obliki osvežilne kakijeve kreme s smetano, ki jo pripravimo, kot bi mignil, in to brez kuhanja ali pečenja. Ker kakiji premorejo številne zdravilne lastnosti in ugodno vplivajo na naše zdravje in počutje, si jih moramo jeseni, ko jih je v izobilju, privoščiti čim več in na čim več možnih načinov!

ČITAJ VIŠE: Recept: božanstveni čokoladni mousse sa samo dva sastojka!

Recept za slastno kakijevo kremo s smetano

Sestavine za slastno kakijevo kremo s smetano:

  • 3 zelo zreli kakiji
  • 30 g šećera
  • 30 ml ruma
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • mandljevi lističi

Navodilo za pripravo slastne kakijeve kreme s smetano
Sladko smetano, žlico sladkorja in vaniljev izvleček z električnim mešalnikom stepemo v čvrsto smetano. Kakije operemo in jim odstranimo peclje. Nato jih razpolovimo in iz njih z žličko odstranimo sredico, ki jo (brez koščic) stresemo v električni mešalnik. Dodamo sladkor in rum ter zmešamo v gladko kremo. V servirne posodice po plasteh izmenično naložimo kremo in smetano. Kakijevo kremo na vrhu okrasimo z mandljevimi lističi, jo za pol ure postavimo v hladilnik in postrežemo. Dober tek!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.