Sastojci: tostirani pureći file narezan na ploške, kuhano jaje, narezana svježa rajčica, crne masline, kres, maslinovo ulje, balzamični ocat, krupni papar, piranska sol, Priprema: Napunite tanjur zelenom salatom, rajčicom, crnim maslinama i narežite na ploške. ..
Sastojci:
popečen puranji file narezan na rezinice
kuhano jajce
narezan svež paradižnik
črne olive
kreša
maslinovo ulje
balsamico ocat
svež poper
groba piranska sol
priprema:
Krožnik napolnimo s solato, paradižnikom,
črnimi olivami in narezanim kuhanim
jajcem. Po vrhu damo na rezinice narezan puranji
file, ki smo ga prej marinirali s svežimi dišavnicami
in popekli na žaru ali pa v ponvi,
dodamo še krešo in začinimo z oljčnim oljem,
balzamičnim kisom, poprom ter na koncu posolimo
z grobo piransko soljo.
Recept je pripremljen u restoranu Angel
(Mercator centar Ljubljana).