L'occhio allenato non può perdere i segni nascosti che indicano che l'anguria è giusta, dolce e incomparabilmente succosa, quindi come scegliere sempre l'anguria migliore?
Se obožuješ lubenico, potem verjetno poznaš tudi razočaranje, ki ga doživiš takrat, ko jo razrežeš in l'hai scoperto, da je še popolnoma nezrela. Zdi se, da je navzven težko oceniti, kakšen sadež se skriva znotraj zelene lupine. Pa vendar se je možno nasloniti na določene znake. Preberi si, kako vedno izbrati najboljšo lubenico in vse ti bo jasno.
Kako vedno izbrati najboljšo lubenico?
IMETI MORA RUMEN MADEŽ.
Na lupini ima zrela lubenica rumen madež, ki nastane medtem, ko lubenica še raste. Če je madež bel, je morda lubenica še nezrela.
IZBERI NAJTEŽJO.
Med lubenicami iste velikosti je velika verjetno, da je najboljša tista, ki je najtežja.
POTRKAJ PO NJEJ.
Potrkaj po lubeničini lupini in poslušaj, kakšen zvok slišiš ob tem. Premalo zrele lubenice bodo zazvenele visoko, preveč zrele pa zelo nizko. Ravno prav zrela lubenica naj bi imela zvok, ki je podoben odpiranju vina s plutnim pokrovčkom.
POVOHAJ JO.
Tudi nerazrezana lubenica mora imeti nek vonj. Ravno prav zrela lubenica ima rahlo sladkoben vonj.
POGLEJ NJENO DN.
Na dnu lubenice lahko opaziš tudi nekakšen čep. Če je nekoliko suh, pomeni, da je lubenica slastna. Pri nezrelih lubenicah pa je ta še zelen.