"A Kranjska non c'è birra migliore di quella prodotta da Adam Ravbar! Per verificare questa voce venite a vedere Rodica. Una volta provata, canterete le sue lodi tutto il giorno." Così veniamo accolti con versi nel primo birrificio e pub privato sloveno a Rodica vicino a Domžale, dove dal 1991 si produce la birra...
Perkova 17, Domžale
Scusa
“Na Kranjskem bolj’šga piva ni, kot Adam Ravbar ga vari! Da preverite to govorico, pridite pogledat na Rodico. Ko ga poskusiš enkrat tudi ti, hvalo pel mu boš vse dni.” Tako nas pozdravijo verzi v prvi slovenski zasebni pivovarni in pivnici na Rodici pri Domžalah, kjer že od leta 1991 nastaja pivovarniška tradicija. Pa vendar ne gre zgolj za pivo. Na prijetnem vrtu, v piceriji ali restavraciji, ki je opremljena v izvirnem pivniškem slogu, nas bodo v Ravbarju izdatno pogostili z različnimi kulinaričnimi dobrotami, ki se začnejo pri tipični pivniški ponudbi z golaži, klobasami in različnimi biftki, sledijo pa vse vrste mesnih ter zelenjavnih jedi. Tudi morske ponudbe se pri Ravbarju ne bojijo, naj gre za školjke, ribe ali lignje. Na jedilnem listu so tudi solate, iz krušne peči pa prihajajo slastne pice. Ponudba, ki se je tudi Adam Ravbar, nekdanji graščak z bližnjega gradu Krumperk, po sloviti bitki pri Sisku ne bi branil, ko je na dan svetega Ahaca leta 1593 s štiri tisoč vojaki premagal preštevilno turško vojsko in jo pognal v Kolpo. Seveda bi mu poleg odlične hrane prijal vrček hladnega, Ravbarjevega piva.