V Strunjanu ob cesti, kjer se le-ta začne počasi vzpenjati proti Portorožu, stoji na desni strani gostilna Pod trto. Ime je dobila po stari trti, v senci katere nikoli ne manjka gostov. Pod trto je tipična slovenska primorska gostilna, kjer nam bodo potešili lakoto z odličnimi dnevno svežimi ribjimi jedmi, katerih izbira ...
Strunjan 32
A corda
V Strunjanu ob cesti, kjer se le-ta začne počasi vzpenjati proti Portorožu, stoji na desni strani gostilna Pod trto. Ime je dobila po stari trti, v senci katere nikoli ne manjka gostov. Pod trto je tipična slovenska primorska gostilna, kjer nam bodo potešili lakoto z odličnimi dnevno svežimi ribjimi jedmi, katerih izbira je zares velika. Če obrok začnemo po klasični poti, je prava izbira za ljubitelje pristne domače hrane okusna goveja juha, lahko pa se odločimo tudi za ribjo juho ali led prebijemo kar s koktajlom s škampi. Med glavnimi jedmi velja posebej opozoriti na rižoto z morskimi sadeži, ki je vsekakor jed, zaradi katere se bo marsikateri gost vrnil pod senco trte še ob kateri drugi priložnosti. Ljubitelji testenin se bodo razveselili špagetov z morskimi sadeži. Za tiste, ki se težko odločijo le za en okus, nudijo ribjo ploščo, ki je primerna za več oseb. Škampe lahko naročimo na žaru ali v buzari, obe različici sta zelo okusni. Razočarali ne bodo niti ocvrti kalamari, ponujajo pa tudi mesne jedi. Na mizo nam prinesejo svež bel kruh, ki se izvrstno prilega k omakam. Žejo lahko premagamo z dobrimi lokalnimi vini, ki bodo tudi dopolnila okus jedi. Za posladek si privoščimo izvrsten osvežilen sorbet, ki je eden od paradnih konjev ponudbe. Gostilna je zelo priljubljena tako pri domačinih kot pri sosedih Italijanih, kar je razlog več, da si svoj del sence zagotovimo z vnaprejšnjo rezervacijo. Vse, kar nam preostane, je, da si izberemo jed in se prepustimo užitkom morskih dobrot v pristnem primorskem vzdušju domače gostilne, kjer ne varčujejo z nasmehi, še manj pa s kakovostjo hrane.