fbpx

Locanda a tre stagni

Nell'abbraccio del parco cittadino di Maribor si trova la locanda Pri treh ribnik, o come viene chiamato pri Kliček. La locanda vanta una tradizione di trecento anni, e il suo menù “fresco” ci stupirà con le sue prelibatezze. A seconda del periodo dell'anno hanno preparato anche un sapore autunnale in cucina. Appena apriamo il menù stiamo sbavando...

Informazioni di base
Indirizzo
Locanda a tre stagni
Ribniška 9
Maribor
Connessione
Programma
od ponedeljka do sobote od 11. do 22. ure, nedelje in prazniki od 11. do 20. ure
Contatto
(02) 234 41 70

V objemu mariborskega mestnega parka stoji gostilna Pri treh ribnikih ali po domače pri Kličku. Gostilna se ponaša s tristoletno tradicijo, njen “sveži” jedilnik pa nas bo omamil s svojimi dobrotami. Glede na letni čas so pripravili tudi jesenski pridih v kulinariki. Že takoj ko odpremo jedilni list, se nam pocedijo sline in smo v dilemi, kaj naj izberemo. Najraje bi se lotili kar kuhane rezine jabolka s karameliziranim žajbljem in kostanji. Vsaka jed ima privlačno ime, zato bi najraje poskusili kar vse. Pa kljub temu začnimo na začetku. Jelenji karpačo z brusnicami na gnezdu rukole; to enostavno mora biti dobro. Jedilni list, ki se ravna po koledarju je prava zbirka dobrot. Poskusiti velja bučkino kremno juho z baziliko, kot glavno jed pa si privoščimo file divjega prašiča z brusnično omako in kostanjevimi njoki. Ali bi vseeno raje divjačinski golaž z žemljinim cmočkom in lešniki? Če ravno nimamo časa, da se posvetimo celemu jedilnemu listu, so za nas pripravili jesenske degustacijske menije. Izbiramo lahko med štirimi, eden je ribji. Nedeljsko kosilo je vedno drugačno, po navdihu kuharja, vselej pa izvrstno pripravljeno. Stalni jedilni list nam ponuja pestro izbiro specialitet. Iz vodnega bogastva lahko poskusimo file krapa z jurčki na zapečenem krompirju in smetanovo omako, lep spomin pa bomo imeli na jelenji file z lešniki in zdrobovimi cmočki. K vsaki jedi lahko dodamo pravo kapljico. Pohvalno, da dajejo prednost mariborskim vinarjem (Protner, Gaube, Valdhuber, Vinag). Sladkemu delu jedilnega lista pravijo, da je namenjen za razvajanje duše: kuhana smetana z omako iz gozdnih sadežev ali jabolčni sladoled z jabolčno čežano bosta zagotovo razlog, da se še vrnemo v gostilno, ki leži na koncu promenade mestnega parka.

Precedente
Pr'Maticku
Successivo
Paolo e Paolo 2

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.