V osrčju Triglavskega narodnega parka, ob Bohinjskem jezeru, v vasici Ukanc, se nahaja Gostišče Erlah. Restavracija lahko naenkrat poskrbi za petdeset gostov, v toplejših mesecih pa jih več kot še enkrat toliko sprejme letni vrt. Obiskovalca razvajajo s slovenskimi narodnimi jedmi in pristno domačo hrano, saj ...
Lago di Bohinj
V osrčju Triglavskega narodnega parka, ob Bohinjskem jezeru, v vasici Ukanc, se nahaja Gostišče Erlah. Restavracija lahko naenkrat poskrbi za petdeset gostov, v toplejših mesecih pa jih več kot še enkrat toliko sprejme letni vrt. Obiskovalca razvajajo s slovenskimi narodnimi jedmi in pristno domačo hrano, saj edino ta spada k neokrnjeni naravi in okolici. Med specialitete prištevajo različne štruklje, med katerimi ljudje pohvalijo predvsem sirove v gobovi omaki, gibanico, telečjo obaro z ajdovimi žganci, repo ali zelje z domačo pečenico, klobaso v zaseki in bohinjski sir. V poletni sezoni se lahko okrepčamo z domačim kislim mlekom. Če smo ljubitelji klasične prehrane, potem nam ponujajo jedi z žara in več vrst zrezkov s prilogami. Gibanice, štruklji in ostale sladice so vse narejene doma. Tudi za vegetarijance je poskrbljeno z raznimi zelenjavnimi krožniki, zelenjavnimi štruklji in velikim solatnim barom. Posebna je pri Erlahu ponudba rib, in sicer postrvi, ki so dnevno sveže, iz njihovega domačega “akvarija”. Še kapljica izbranega domačega vina in užitek je popoln. Gostišče Erlah obiskovalcem ponuja tudi prenočišča s polpenzionom ali samopostrežnim zajtrkom v apartmaju in v sobah. Za nekajdnevni oddih je lokacija gostišča idealna v vseh letnih časih. V bližini lahko pridobivamo energijo s pohodništvom, adrenalinskimi športi, smučanjem, plavanjem in wellness razvajanjem. In tudi če imamo na razpolago samo en dan, se je vredno ustaviti pri Erlahovih, preizkusiti kulinarične mojstrovine in se po kosilu sprehoditi okrog Bohinjskega jezera ali v primeru toplega vremena kar skočiti vanj.