fbpx

Grad Bled

KULINARIČNO POTOVANJE PO GRAJSKIH KOTIČKIH Na Blejski grad se splača povzpeti, tudi če niste lačni. Skoraj do vrat se lahko pripeljete z avtom, vzdržljivejši pa naj jo mahnejo peš po divjih poteh nad jezerom. V tem primeru si boste morda celo zaželeli nekaj prigrizniti. V Restavraciji Grad prijazno ...

Informazioni di base
Indirizzo
Grad Bled
Grajska cesta 61
Pallido
Connessione
Programma
vsak dan od 9. do 22. ure
Contatto
(04) 574 16 07

KULINARIČNO POTOVANJE PO GRAJSKIH KOTIČKIH

Na Blejski grad se splača povzpeti, tudi če niste lačni. Skoraj do vrat se lahko pripeljete z avtom, vzdržljivejši pa naj jo mahnejo peš po divjih poteh nad jezerom. V tem primeru si boste morda celo zaželeli nekaj prigrizniti. V Restavraciji Grad prijazno postrežejo naključnim sprehajalcem, v še ne premrzlih jesenskih dneh velja izkoristiti sončne žarke in posedeti na terasi, ki se dviga visoko in strmo nad jezersko gladino. Prava romantika, pod vami lesketajoča se voda, v ozadju kulisa mogočnih gora s Triglavom, kozarček vrhunskega vina in skrbno izbrani grižljaji … Grajsko kulinarično dogodivščino pa lahko tudi vnaprej načrtujete in si privoščite tako imenovan “Moving Dinner”, pri čemer vas bodo na določenih postojankah čakale skrbno pripravljene jedi in pijače. Že pred vzponom na grad se boste lahko pogreli s šilcem žganega, takole za korajžo, pred grajsko blagajno pa prve napore potolažili s česnovim kruhom, klobaso in zaseko. Pri grajski tiskarni vas bodo čakale obložene divjačinske rezine in pri zeliščarju gosta ješprenčkova juha. Kdor bo še zmogel, bo lahko v grajski kleti poskusil file zlatovščice na žaru in vse skupaj v viteški dvorani poplaknil s kuhanim vinom ali vročim čajem. In za konec še grofičina sladica s pogledom na srebrnkasto jezersko gladino…

Precedente
La Cantina

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.