L'azienda Palmieri ha lanciato una campagna di crowdfunding sulla piattaforma IndieGoGo, con la quale vuole far conoscere sui mercati esteri una serie di prestigiosi vini passiti. Si tratta di dolci unici del Refoško nei quali, con l'aiuto del maestro chef Gorazd Potočnik, sono stati incorporati miele sloveno, vaniglia bourbon e tartufo bianco.
Palmieri, ki svojo poslovno zgodbo gradi na petstoletni tradiciji oljarstva v družini solastnice podjetja, Sabrine Palmieri, je v lanskem letu na domače tržišče poslal prve steklenice vina, oplemenitenega z domačim medom, rumom in gozdnimi borovnicami, vendar pa so že takrat načrtovali preprost refoškov desert povzdigniti na višji kulinarični nivo.
In collaborazione con esperti in priznanimi kuharskimi mojstri so desert nadgradili s prestižnimi okusi in tako paleto svojih izdelkov dopolnili z refoškovim desertom z vaniljo in refoškovim desertom z belim tartufom. Medtem ko v medenem desertu izstopa mehak in opojen vonj medu, nežen vonj vanilje še poudari sadne note refoška. Najžlahtnejša inačica desertu prida prepoznavno aromo belega tartufa, ki uživanje v vinu spremeni v pravo čutno avanturo.
Ustekleničen čutni užitek
A pripravi desertnih vin ne uporabljajo aditivov ali ekstraktov, pač pa le naravne, povečini lokalno pridelane sestavine – iz tujine uvažajo zgolj stroke burbonske vanilje E gomolje belega tartufa, saj vanilje Sloveniji žal ne pridelujemo, belega tartufa pa pri nas ni v zadostnih količinah.
Na tuji trg s pomočjo množičnega financiranja
Slovensko kulinarično inovacijo so domačim in tujim sladokuscem premierno ponudili na piattaforme za množično financiranje IndieGogo, dove sono desertna vina na voljo po posebni promocijski ceni. Medeni in vaniljin desert je tako moč kupiti po ceni 20 dolarjev, prestižni desert z belim tartufom pa stane 25 dolarjev, za prve kupce pa so pripravili tudi posebne kombinirane pakete vin.
Maggiori informazioni:
www.palmieri.si