fbpx

Joaquim Sousa con un dolce al cioccolato che sboccia come un fiore

Sladica ali umetnina?

Portugalski chef Joaquim Sousa, ki trenutno dela v restavraciji & baru Ipsylon v hotelu The Oitavos v Lizboni, je eden tistih chefov, ki so hkrati umetniki, saj krožnike in sestavine jemljejo kot za platna in ustvarjalne pripomočke. Njegovo največja delo je prava svetovna atrakcija, če lahko tako rečemo o hrani. Gre za čokoladno sladico, ki na prvi pogled deluje kot kroglica, a ko jo ''zalijete'' z vročo smetano, se razpre kot cvet rože v pohitrenem posnetku.

Ljudje jemo z očmi, česar se dobro zaveda tudi chef Joaquim Sousa da Ipsylona, ki ustvarja sladice z aranžmaji, ki bi prej sodile v umetniško galerijo, kot pa na mizo restavracije. V svetovno javnost ga je iztrelila njegova čokoladna sladica, ”interaktivni” posladek, ki zacveti kot roža, a le, če desert oskrbite z vročo smetano. Tedaj se zgodi Magia in iz nečesa dokaj običajnega nastane nekaj prečudovitega.

PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: torta di mirtilli facile e succosa

In medtem, ko prek YouTuba vse bolj številčno in kot te dni znanilke pomladi na travnikih, cveti njegova čokoladna sladica na zaslonih, si v restavraciji manejo roke, saj jim posel zaradi tega še bolj cveti.

Preverite še druge ”umetnine” Joaquima Souse:

Maggiori informazioni

Maggiori informazioni sull'autore:
www.facebook.com

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.