fbpx

José Carreras

  Tenorist, ki se lahko pohvali, da je v svoji dolgoletni karieri nastopil v večini prestižnih oper na svetu, kot so Theatre alla Scala of Milan, New York Metropolitan Opera House, San Francisco Opera, Vienna Staatsoper, London's Royal Opera House, Oper of Munich, Chicago's Lyric Opera, in s svojim glasom ...

Informazioni importanti
Quando?
Dove?
ŠRC Stožice, Stožice, Lubiana
Organizzatore
Evento Facebook
Biglietto d'ingresso
od 49 do 99 evrov v predprodaji.

 

Tenorist, ki se lahko pohvali, da je v svoji dolgoletni karieri nastopil v večini prestižnih oper na svetu, kot so Theatre alla Scala of Milan, New York Metropolitan Opera House, San Francisco Opera, Vienna Staatsoper, London’s Royal Opera House, Oper of Munich, Chicago’s Lyric Opera, in s svojim glasom navdušuje tako staro kot mlado. Seveda gre za Josepa Mario Carrerasa, vsem bolje poznanega po imenu José Carreras. Rojen v Barceloni je študiral glasbo v domačem mestu. V sedemdesetih letih prejšnjega tisočletja je začel svojo profesionalno kariero v Gran Teatre del Liceu. V začetku devetdesetih let je opozoril svetovno javnost na svoj talent, ko je nastopil kot eden izmed treh tenorjev skupaj s Plácidom Domingom in Lucianom Pavarottijem s serijo masovnih koncertov, ki so operni žanr približali mainstream glasbi in širšim množicam. Konec devetdesetih je bilo preprosto ”in” poslušati operne arije ravno zahvaljujoč trem tenorjem. Na svoji glasbeni poti je sodeloval z mnogimi slavnimi dirigenti, kot so Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Carlo Maria Giulini, Leonard Bernstein, Zubin Metha ter mnogi drugi. Na njegovem repertoarju lahko najdemo več kot šestdeset oper. Njegova diskografija obsega več kot sto petdeset posnetkov, od tega petdeset celih oper, oratorijev, sodobnih in klasičnih recitalov … Tudi nam bo v Ljubljani odpel nekaj svojih najlepših uspešnic. Na odru se mu bo pridružila posebna gostja, sopranistka Celine Byrne. Nastopila bosta ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Davida Giméneza.

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.