SANO, MA ANCHE GUSTOSO Quante volte al giorno ti prometti che d'ora in poi mangerai solo cibi sani e genuini, che non ti daranno bruciori di stomaco e il tuo stomaco ti sembrerà finalmente di essere in vacanza? Naturalmente abbiamo in mente cibi sani, leggeri, freschi ed estremamente gustosi, ecco perché al Kokla di Maribor, in...
Pobreška cesta 18
Maribor
ZDRAVO, PA TUDI OKUSNO Kolikokrat na dan si obljubite, da boste od danes naprej jedli samo še zdravo in polnovredno prehrano, od katere vas ne bo pekla zgaga, vaš želodec pa se bo končno počutil kot na dopustu? V mislih imamo seveda zdravo, lahko, svežo in nadvse okusno hrano, zaradi katere so v mariborski Kokli, v nakupovalnem središču v Europarku, vse večji zastoji. Da ne bo pomote! Kokla ne uči leteti, temveč zdravo in pestro jesti. Potem ko so gosti zaradi eksotičnih kombinacij hrane sprva prestrašeno zrli v menije, jih zdaj večina prosi za repete. V Kokli vas bodo očarali z gurmanskimi eksperimenti s sredozemskim pridihom. In kaj to pomeni? Veliko sezonske zelenjave in sadja, izključno sveža zelišča, v glavnem belo meso, ki ga večinoma uporabljajo kot dodatek, ter predvsem odsotnost klasike v vsej njeni veličini. »Tukaj z recepti eksperimentiramo, in če jed uspe, jo ponudimo gostom,« zadovoljno komentira kuharica Simona, ki skupaj z ekipo vsako porcijo hrane pripravi posebej. V Kokli se jedilnik za malce slabše razgledane gurmane bere malodane kot znanstvena fantastika: pečene perutničke s parmezanovo skorjo in zelenjava na žaru, zelena solata s piščančjim mesom, skutnimi žličniki, zelišči, praženim sezamom in gorčičnim prelivom; piščančja jetra z rožmarinom in jabolki, na krompirjevem pireju s pečeno slanino; piščančje rulade z zelenjavo v gorgonzolni omaki, baziliko in črnim ribezom in še in še bi lahko naštevali. V Kokli pa ne poskrbijo le za vašo dušo ampak tudi za čutila, zlasti za vid. Njihove jedi so prava paša za oči, pri čemer uporabljajo predvsem cvetlične, zelenjavne in sadne dekoracije, ki ste jih bili doslej vajeni samo ob poročnih slavjih. »Pernata mati«, ki skrbi za vaše želodčke, pa vas pri izbiri vse prej kot omejuje. Pri njih imate na voljo sedem različnih menijev, ki se zamenjajo na dva meseca. Sicer pa, le kako bi se lahko odrekli tolikšni pestrosti testenin, solat in piščancev z veliko zelenjave in zelišči?! Potreba po kulinarični prevzgoji pa ni zajela le izkušenih gurmanov, temveč prav vse generacije. V Kokli lahko obedujete v družbi poslovnežev, družin in predvsem mladih, ki so nad novostmi še zlasti navdušeni. Morda tudi zato, ker so cene lahkih, svežih in sodobnih obrokov cenovno prilagojene praktično vsem, gurmanom srednjega in nižjega cenovnega razreda. Razlogov, da bi zardevali ob dolgotrajnem preštevanju zadnjega kupčka kovancev, tako ni. Vse gurmanske poti torej vodijo v Koklo, kjer vas čaka razburljiva kulinarična preiskušnja. Ste pripravljeni na testenine s pomarančnim sokom?