Stiamo entrando in un'altra parte dei quarti di finale della Coppa del Mondo 2014 e quindi in un'altra parte di godimento del calcio e delle delizie culinarie dai colori nazionali. Currywurst dalla Germania, pancake francesi con un inaspettato 'protagonista' e salsa piccante e salsiccia piccante dall'Argentina, dove la passione regna anche nel gioco del calcio... guardare la partita con un accompagnamento così delizioso renderà il 100% ancora più divertente!
Možnosti za kulinarično razvajanje je res neomejeno in če že ne ekipa, za katero navijamo na Svetovnem prvenstvu v nogometu 2014, naj naše želje usliši vsaj pečica! Ideje, kako jo uporabiti, sledijo.
Nemška Currywurst
Klobasa. Sinonim za nemško kulinariko, ena redkih jedi z lastnim muzejem in prva izbira lačnih navijačev. Po zaslugi hitrega in prostega recepta bomo živce prihranili za napeto tekmo!
Ingredienti:
1 klobasa in 1 hrustljava kajzerica na osebo
Currywurst omaka
1 skodelica paradižnikovega kečapa
1 jedilna žlica pekoče čili omake
¼ di cucchiaino di sale
¼ cucchiaino di pepe nero
¼ čajne žličke mlete paprike
¼ čajne žličke milega čilija v prahu
Preparazione:
Vse sestavine za omako zmešajte v posodi in pustite v hladilniku, kjer naj se okusi mešajo dobri dve uri.
Skuhajte klobaso, jo postrezite na hrustljavi kajzerici in dobro zalijte s currywurst omako. Za popolno izkušnje nemške kulinarike lahko dodate še kislo zelje in seveda poplaknete s pravo mehurčkasto pijačo.
La Galette Saucisse : Francija
Palačinke po francosko z nepričakovanim dodatkom: klobaso.
Ingredienti:
klobase (1 na osebo)
½ skodelice ajdove moke
½ skodelice navadne moke
½ tazza di latte
2 uova
1 cucchiaino di sale
2 cucchiai di acqua
Preparazione:
Vse sestavine za palačinke premešajte in pustite, da stojijo dobro uro. Segrejte ponev in iz mase naredite ajdove palačinke.
Da galette postane La Galette Saucisse, palačinke preprosto premažite z gorčico in jih ovijte v okoli pravkar pečenih klobasic… Et voila! Že uživate prigrizek, ki je izredno priljubljen na nogometnih tekmah v francoskem mestu Rennes.
Choripan z omako chimichurri: Argentina
Vroči Argentinci in nogomet, ki ga igrajo s strastjo, pospremite z vročo hrano.
Ingredienti:
argentinska klobasa Chorizo ali italijanska pekoča klobasa
kajzerice (da bodo bolj hrustljave, jih lahko rahlo popečete)
Za omako Chimichurri:
½ skodelice olivnega olja
¼ skodelice (rdečega) vinskega kisa
¼ di tazza d'acqua
½ skodelice nasekljanega peteršilja
1 majhna čebula (nasekljana)
3 stroki česna (nasekljani)
1 paradižnik (olupljen, brez semen in narezan na kocke)
1 jedilna žlica posušenega origana
1 jedilna žlica pekoče paprike (v prahu)
1 jedilna žlica solnega cveta
1 čajna žlička mletega črnega popra
1 čajna žlička čilija v prahu
Preparazione:
- Vse sestavine za omako dobro premešajte v posodi, jo prekrijte s plastično folijo in čez noč pustite v hladilniku. Da se bodo okusi karseda dobro premešali in ohranili svežino, folijo odstranite šele slabo uro pred postrežbo. Klobase popecite na žaru in odcejen sok premažite po kruhkih. Te lahko rahlo še popečete, da bodo prijetno hrustale. Klobase postrezite na kajzericah in jih izdatno prekrijte z omako Chimichurri. Zdaj se tekma lahko prične!