fbpx

Pečnik

V GOSTILNI NA GNOJU V Brestanici, na desni strani Save tik ob mostu, stoji kmetija in gostilna Pečnik. Vse do leta 1978 je tod pod gradom preko reke vozil brod. Stanislava in Albin sta se nekega dne domislila: zakaj ne bi poljščin, mesa, vina in mleka, ki jih pridelajo na kmetiji, prodala kar doma? Odprla sta gostilno – ...

Informazioni di base
Indirizzo
Pečnik
Gunte 8
Brestanica
Connessione
Programma
odprti vsak dan razen nedelje in 1. januarja od 7. do 22. ure
Contatto
(07) 497 15 62

V GOSTILNI NA GNOJU V Brestanici, na desni strani Save tik ob mostu, stoji kmetija in gostilna Pečnik. Vse do leta 1978 je tod pod gradom preko reke vozil brod. Stanislava in Albin sta se nekega dne domislila: zakaj ne bi poljščin, mesa, vina in mleka, ki jih pridelajo na kmetiji, prodala kar doma? Odprla sta gostilno – hudomušni jeziki pravijo, da prav na mestu nekdanje gnojne jame, zato se je gostilne prijelo ime Na gnoju. Gostilna je s svojo ponudbo z žara kmalu zaslovela daleč naokoli, posebno med popotniki in zaradi razkošnega parkirišča tudi med tovornjakarji. Ponudba na Gnoju je pravzaprav enostavna, a prepričljiva. Vsak dan vam za 1.100 tolarjev postrežejo pleskavico ali čevapčiče s kajmakom in pečeno papriko. Ob petkih in sobotah boste deležni jagenjčka za isto ceno, porcijo odojka pa dobite celo za okroglih 1.000 tolarjev. Podobno boste odšteli za konjski zrezek, ki je vsakdanja ponudba, če pa se boste pripeljali mimo Gunt v četrtek, vam bodo ponudili konjski golaž za pičlih 750 tolarjev. A to še ni vse, splača se poskusiti domače mešano belo vino, lahkotni cviček, zares vredno pa je spiti kupico Pečnikove frankinje. Poleg goveje, zelenjavne in gobove juhe moramo omeniti čebulno juho, ki se v slovenskih gostilnah le redko znajde na jedilniku. Gospodinja Stanislava jo pripravi tako, da čebulo popraži na masti, potrosi z malo moke, zalije z vodo, popra in soli, doda kavno žličko vegete in vanjo vlije šilce konjaka. Nato doda žlico smetane in juho postreže s popečeno rezino kruha, ki ga potrosi s parmezanom.

Precedente
acero
Successivo
Grad Tabor

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.