SVEŽINA PRIMORSKIH ČEŠENJ Sončni pomladni dnevi v nas prebudijo tudi željo po svežem obroku. Kadar si med natrpanim delavnikom zaželimo sočnega kosila ali malice, na Goriškem ne moremo spregledati Hitove gostilne Pri hrastu ali po domače kar Hrast, ki nas pozdravi na vratih Nove Gorice, pod hribom Kekec. Gostilna ...
Cesta 25. junija 2
Nova Gorizia
SVEŽINA PRIMORSKIH ČEŠENJ Sončni pomladni dnevi v nas prebudijo tudi željo po svežem obroku. Kadar si med natrpanim delavnikom zaželimo sočnega kosila ali malice, na Goriškem ne moremo spregledati Hitove gostilne Pri hrastu ali po domače kar Hrast, ki nas pozdravi na vratih Nove Gorice, pod hribom Kekec. Gostilna lahko sprejme petdeset gostov, na poletnem vrtu pa je prostora še za dodatnih sto štirideset sedežev. Letni vrt načeloma odprejo v juniju, če pa pomlad razvaja s toplimi in sončnimi dnevi, vam obed v senci dišečih plezalk postrežejo že prej. Hrast slovi po številnih domačih dobrotah, še posebej bi lahko izpostavili raznovrstne štruklje. Široko paleto ponudbe sezonsko dopolnjujejo z jedmi iz divjačine in mesečno obarvanimi specialitetami. V maju vas tako vabijo na osvežilne jedi s češnjami. Omeniti velja telečji karpačo z ribanim zbrincem in mariniranimi češnjami, riž z beluši in češnjami, orado v »škrtocu« s češnjami in srnin hrbet z rebrno kostjo racks v češnjevi omaki. Za poslastico seveda štruklji – s češnjami. Gostilna ima veliko parkirišče, zaradi ambienta pa je primerna tudi za poslovna kosila in večerje. Tisti, ki boste Hrast obiskali ob koncu tedna, si lahko po dobrem kosilu privoščite še sprehod na bližnja hriba Kekec ali Škabrijel.