Cerchi un dessert invitante? Allora la ricetta della pallina sorpresa al cioccolato, che nasconde al suo interno una sorpresa (gelato), è perfetta per voi. A prima vista è un dolce del tutto normale, ma quando si ricopre di caramello caldo e il cioccolato inizia a sciogliersi, si scopre il gelato al suo interno!
Čokoladna krogla presenečenja, ki pod čokolado skriva sladoled, bo hitro postala vaša najljubša dolce. Gre za odraslo, ali bolje, hedonistično različico jajčka Kinder. Njen avtor, chef Byron Talbott, je navdih za to edinstveno sladico našel v kremnem sladoledu s sadjem. A na prvi pogled bi dejali, da je vse prej kot to. Ko pa jo oblijemo z vročo karamelo, se razgali njena notranjost, v kateri se skriva gelato. Je to najboljša sladica vseh časov? Vsekakor spada v ožji krog favoritinj!
PER SAPERNE DI PIÙ: Recept: Japonski sufle, ki je obnorel svet
Recept za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
Sestavine za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
- čokolada za peko (čokoladne kapljice)
- gelato (facoltativo)
- caramello
- sadje (po želji)
- orehi/lešniki (po želji)
Priprava čokoladne krogle presenečenja s sladoledom:
Najprej na vodni pari stopimo čokolado in potem dodamo nekaj ekstra (čokoladnih) kapljic, da znižamo temperaturo. V nadaljevanju potrebujemo okrogel kalup. V eno polovico vlijemo čokolado, kalup zapremo in ga toliko časa nežno obračamo, da se čokolada enakomerno razporedi po steni. Modelček nato za 30 minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Vmes na nekaj minut kalup obračamo. Ohlajeno čokolado nato postavimo na segret obrnjen podstavek, da se naredi luknja. A kaj bi vam razlagali, ko pa vam lahko chef Byron Talbott to pokaže.
Maggiori informazioni sull'autore:
byrontalbott.com