Quale sarà la tua gelatiera se hai una borsa? Beh, una borsa "zip", per l'esattezza. Ecco una ricetta per un delizioso gelato fatto in casa da una busta.
Tu vuoi domači sladoled, pa nimate aparata? Nič hudega! Za vas imamo recept, kjer slasten kremni sladoled pripravite v tako imenovanih cerniera lampo vrečkah oziroma vrečkah z zadrgo.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta per un buon gelato: una selezione delle migliori ricette per il gelato fatto in casa
Sestavine za sladoled iz vrečke:
- ½ skodelice smetane za stepanje
- ½ tazza di latte
- 2 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia
- okusi: čokolada, jagode ali zdrobljeni piškoti
- ghiaccio
- 6 žlic kamene soli
- dodatna aroma po okusu
- ena večja vrečka za zamrzovanje z zadrgo
- ena manjša vrečka za zamrzovanje z zadrgo
Priprava sladoleda iz vrečke:
V manjši vrečki zmešajte mleko, sladkor, smetano za stepanje in okus po želji. Če želite vaniljev sladoled, dodajte vaniljevo aromo. Iz vrečke iztisnite čim več zraka in jo potem neprodušno zaprite. Večjo vrečko napolnite do polovice z ledom ter dodajte sol. Premešajte, da se sol enakomerno razporedi. Zdaj manjšo vrečko postavite v večjo vrečko in neprodušno zaprite. Vrečko kar se da nepretrgoma stresajte od 10 do 15 minut. Uporabite kuhinjsko brisačo ali rokavice, da se zaščitite pred mrazom. Manjšo vrečko odstranite, jo obrišite in odprite. Sladoled zajemite z zajemalko za sladoled. Pa dober tek!