Abbiamo preparato una ricetta per i biscotti Oreo fatti in casa che sono migliori dell'originale! Delizioso e dolce che si scioglie in bocca. Hmmmm...
Biscotti Oreo se najbolje podajo k mleku, in ko boste poskusili domačo različico, si piškotov Oreo ne boste več kupovali. Tukaj so domači piškoti Oreo, boljši kot original.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: Torta gelato al cioccolato che ti ci vorranno solo 5 minuti
Sestavine za domače piškote Oreo:
- 1 tazza di burro ammorbidito
- 1 tazza di zucchero
- 2 večji jajci
- 2 tazze di farina per tutti gli usi
- 1 ¼ skodelice temne čokolade
- mezzo cucchiaino di bicarbonato di sodio
Kremni nadev:
- ½ skodelice zmehčanega masla
- 2 tazze di zucchero a velo
- 1 čajna žlička vanilje
Priprava domačih piškotov Oreo:
V večji skledi zmešajte maslo z belim sladkorjem, da nastane lahka in puhasta masa. Vmešajte jajca. V posebni skledi zmešajte moko, kakav v prahu in sodo bikarbono. Razbijte vse večje kepe, ki nastanejo. Suhe sestavine dajte k mokrim sestavinam in zmešajte, da nastane homogeno testo. Testo dajte na ravno površino in ga oblikujte v plitko kepo. Testo ovijte v folijo in ga postavite za 1 uro v hladilnik.
Pečico ogrejte na 160 stopinj Celzija. Testo vzemite iz hladilnika in ga za lažje valjanje razdelite na 4 dele. Testo razvajate na pol centimetra debele plasti. Z manjšim okroglim modelom za piškote izrežite kroge in jih položite v pekač s papirjem za peko. Med vsakim piškotom naj bo vsaj za 1 cm prostora. V predhodno ogreti pečici pecite 15 minut. Ko so piškoti pečeni, jih popolnoma ohladite.
Za nadev zmešajte pol skodelice masla, sladkor v prahu in vaniljo. Mešajte tako dolgo, da nastane lahka in puhasta masa. Zdaj sestavite piškote: nadev namažite na eno stran piškota in ga prekrijte z drugim piškotom. Stisnite skupaj in odstranite nadev, ki je pogledal iz piškota. Pa dober tek!
Pripravo domačih piškotov Oreo si lahko ogledate tudi v priloženem videu: